fredag 2 januari 2009

Promenad i vackert väder m.m.

Idag har det varit strålande väder och vi har varit ute i Långedrag och gått längs piren i solsken. Det låg ett tunt isskikt i det stilla vattnet, men på vissa ställen hade det brutits upp på ett vackert sätt som måste fotas. Hm... då tappade jag kamerafodralet och det studsade som en boll ner på isen. Vi ägnade ganska lång tid på att försöka få upp det med olika grenar och bräder som vi fann i stenskravlet utanför piren, men nej, vi lyckades inte få upp det. Man kan säga att vi låg på bryggan och solade mitt i vintern och det skulle inte vara en lögn.

Äntligen har också islyktan frusit, som jag haft ute för frysning i snart en vecka nu. Det var längesedan sist, men Eva i Stäket inspirerade till ett återseende. Titta så vacker den är, fast sned. Nu håller jag på att försöka få till ytterligare en. Allt beror på om kylan håller i sig.

Nya tofflor är också klara. Jag fick raka dem efter hård valkning för hand. De blir absolut inte OK i maskinen. Denna gång körde vi dem ihop med jeans på 60 grader, men det blev inte bättre än förra gången. Till sist blev de fina trots allt. De är randiga eftersom jag hade två blå färger, men bara ett nystan av varje, så inget av dem skulle räcka till båda tofflorna. Det blev ju en extra piff, eller hur?


5 kommentarer:

PetraO sa...

Härliga tofflor - passar ju bra nu när kylan tagit över! Vilken osis med kamerafodralet, men du kanske kan sticka ett nytt...

Veronica Tingvall sa...

Vad fint det blev med det randiga. mysigt med islyktor också.
Vad konstigt att tovningen inte fungerar i maskinen. mina har tovats jättebra, men storleken har blivit fel tyvärr.

Hoppas du har en bra kväll, kram/Veronica

Janette sa...

Åh dom blev ju superhärliga med de blå ränderna!

Hoppas du hittar ngt bra kamerafodral! tråkigt.. :-(

Hoppas att se dig på klangen snart, så vi får möjlighet att prata lite.

/janette

Amanda sa...

Väldigt vackra foton Kristina! Tofflorna ser tjusiga ut och man blir väldigt sugen på att sticka när man ser dom. :) Men jag kämpar vidare med mitt broderi... Trevlig helg!

Mot nya tider sa...

Vilken härlig islykta, hoppas kylan håller i sig så den kan bestå. God fortsättning!