fredag 9 januari 2009

Matchat?
Jag har vardagsporslin som jag gillar både i färg och form. Blått och vitt med lite engelskt rött! Lagom anspråkslöst och det gillar jag. Skall man ha grytlappar i färg? (Jag har haft dem framme idag och såg att det skulle passa bra färgmässigt i bloggsammanhang.) Jag hade nog inte den tanken när jag gjorde dem, för då var jag på landet, med annat proslin, men antagligen är det ingen slump att man gång på gång återkommer till samma färger.
Grytlapparna är dubbelvirkade med tvåfärgade kanter. Till dem använder man två nystan och gör "en bård av varje färg", men man gör dem samtidigt och integrerat.
Randig kant
Gör en fast maska och 3 luftmaskor med en färg och tag virknålen ur maskorna. Byt färg och gör likadant med nästa färg i nästa maska. När man återgår till första färgen sätter man nålen i tredje lm från tidigare och upprepar. Man måste alltid lägga föregående färg åt samma håll för att det skall funka.

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Porslinet är underbart! Engelskt? Den där kanten hade jag glömt att du lärde oss... snygg.
/Kram

MiA sa...

Fina färger, som alltid hos dej :)
Och, jättesnyg kant!

Gonatt!

Annas Alster sa...

Verkligen snygga grytlappar, jag blir inspirerad!

anna kim sa...

Hej Kristina,

Jag var på besök på Karma garn och fick där träffa på en gammal slöjdstudent (en av ägarna)som hade haft dig. Rekomenderade din blogg!

Ses på måndag!

Akhila's Handblog sa...

Sa fina grytlappar... Har aldrig dubbelvirkat och kanten ar ju kanon. Spannande. Vet inte om jag riktigt forstar hur du gjort, men maste nog prova.