måndag 9 mars 2009

Rutigt och blommigt


När Vår Herre skulle designa Kungsängsliljan tänkte han nog:"De där svenskarna älskar allt som är rutigt! Tänk om jag skulle försöka fixa en rutig blomma? Hm...Skall man nu göra sig omaket att göra en blomma rutig vill man ju att det skall synas. Eftersom jag nu gör de här blommorna lite anspråkslösa i Swedish grace-stil, så måste det nog bli en vårblomma. De får inte försvinna i sommarprakten. Några vita och några med lite brunrosa och vita rutor. Stilfullt minimalistiskt! Även de vita är rutiga om man tittar noga, speciellt om solen lyser igenom. Men solen skall bara vara sparsam, annars vissnar de för fort."
I nästa ögonblick fick han till en solig gul Forsytia. "Jag gillar gula blommor på våren. De liknar solen även när det är mulet. Äsh! Nu struntar jag i minimalism, det kan bli lite tråkigt i längden!Kanske bryr jag mig inte så mycket om detta för egen del, men jag vill att mina vänner bina och humlorna skall få lite att äta på senvintern när de vaknar. Jag skapade ju dem så att de hittar blommorna lättare om de är gula".
Hur som helst fixade han mina ögon så att jag gillar både minimalism och överdådig färgprakt!

6 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Precis så tror jag också att det gick till :-) Här kikar de flesta lökarna upp en liten bit så snart....

Hoppas du får en fin dag, Kram/Veronica

Samtal från min trädgård sa...

Kan hända att det var så...! Men Kungsängslilja är så otrolig vacker, har haft den i min trädgård, får se om den dyker upp i år, annars får man väl handla.

Tant Kofta sa...

Så tror jag också att han tänkte och vad bra att han gjorde det.
Vilken glädje blommorna ger.
Hej fr. Koftan

frisky frog sa...

Fina blommor, särskilt liljorna. Jag har såna i trädgården...

Angående tovade vantar: Får jag dem större om jag blöter dem och töjjer?
/Kram

fale artut sa...

Kungsängsliljor är så vackra, både enkla och fulländade. Så stiligt berättat!

Eva i Stäket sa...

Kungsängsliljor är verkligen vackra och speciella. Jag är lite lokalpatriotisk ang. dem för Kungsängen ligger bara några km härifrån!