måndag 2 mars 2009

Frösådd och pärlor.

Idag har jag sått frön, dels i min nyinköpta pluggbox dels i enklare miniväxthus. Fröna kom från Odla.nu, som jag ser som en bra leverantör. Jag tyckte dock denna gång att det dröjde länge innan fröna dök upp efter det att jag beställde, men det kompenserades av att jag fick en ovanlig extra fröpåse gratis.
Nu skall det bli spännande att se om det blir bra resultat med boxen. Jag hoppas det! Jag har nämligen sått min absoluta favorit, Blå bergsvallmo. Jag har tidigare bara köpt plantor, men trots att de klarat sig fint första sommaren, så har inte ett spår funnits från dem nästkommande år. Min tanke är att de skall acklimatisera sig bättre om man frösår själv, men det kommer att visa sig. När jag tog bild på fröpåsen för att visa, såg jag plötsligt en pärlkollektion som passade så perfekt. Pärlor får man visst aldrigt tillräckligt av. Man söker alltid något, någon form eller någon färg som man saknar.

4 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Vilka vackra färger.
Ja, det börjar väl bli dags för fröer nu...man kanske skulle så lite idag.

Kram/Veronica

MiA sa...

Åh, blå bergsvallmo är sååå fin!! Jag har också haft men inte lyckats mer än ett år i taget. Du får rapportera sedan om det går bättre med egen-frösådda :)

Ha det gott!
MiA

Veronica Tingvall sa...

Vad fint att höra att vi har mer saker gemensamt :-)
Hoppas du har en fin kväll
/veronica

teresa sa...

Ja, blå vallmo är underbart!!! Lycka till.