tisdag 24 mars 2009

Explosion i trädgården

Igår när jag kom tillbaka från landet efter helgen hade det fullkomligt exploderat på blomfronten. Jag förstår inte hur det kan gå så fort! Krokus fanns förut på de varmaste och soligaste delarna av trädgården men nu fanns det "ett hav" av blommor. Vit, strimmig scilla, i en fin klunga. Det var en krukväxt förra året och den har tagit sig fantastiskt i marken. Tidigare än alla blå som växer där sedan många decennier. Även klungan med gula krokusar är till lycka med sin soliga uppsyn. På toppen har även några blå balkansippor slagit ut.Som en påminnelse vill jag säga att jag börjat driva magnoliakvistar som förhoppningsvis skall blomma till påsk. Dessa ludna knoppar minner om att de fanns i nästan samma form redan på dinosauriusarnas tid. Märkligt att tänka sig!

6 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Hej Kristina!
Så här års är livet verkligen värt att leva. Din Magnolia går inte av för hackor.
hej fr. Koftan

Annas Alster sa...

Åh va vackert... här i örebro drabbades vi av snöstorm igår. hoppas att det snart blir lika fint här som det är hos dig!

PetraO sa...

De där magnoliaknopparna kan ju göra vem som helst avundsjuk! Kram

fale artut sa...

Så vackert! Så mycket Liv och Kraft det finns där nere i jorden!

Eva i Stäket sa...

Åh så vackert!! Tänk vad blommor piggar upp! Här i Stäket var det 8 minusgrader i natt och det är bitvis snö på marken. Endast några frusna snödroppar tittar upp. :(

Samtal från min trädgård sa...

Oj, oj, oj här är det precis som Eva i Stäket säger, kallt och snö, jag såg dock några julrosor i går och lite smått grönt sticka upp ur jorden, så vist är våren på väg.