lördag 28 mars 2009

Nytt stickprojekt på lång sikt


Istället för att montera min seawaves jumper har jag startat med ett nytt projekt. Jag måste ju ha något framför TV:n, eller hur? Jag ursäktar iallafall mig med det. I takt med allas köpstopp och liknande "osolidariska handlingar" (vi uppmanas ju att hålla köpkarusellen igång, menar jag!?) i dagens lågkonjuktur, så letar jag bland mina ärvda garner. Jag har flera kilon av riktigt tunna garner, Ingalill, i flera olika färger. Färgerna är inte valda av mig, men var och en snygg. Denna gång har jag valt ett korallbrunrött till en tröja som jag inspirerats av i Alice Starmores bok Fiskartröjor. Cape Cod kallar hon den. Jag tänker göra en figurformad variant med isydda ärmar.

5 kommentarer:

MiA sa...

Otroligt vacker tröja! Imponerad att du orkar ta dej an ett så stort projekt :) Bra tänkt att använda garner man har i gömmorna!

Ha en skön helg!
MiA

fale artut sa...

Härligt projekt! Rätt tänkt, att hålla igång köpkarusellen! Man måste ta sitt samhällsansvar! Men här spinns det så garn blir det inte, det lutar mer åt färg och kanske någon tapetsnutt..... Vackert draperi blev det! Ha en skän helg!

Tant Kofta sa...

Hej Kristina!
Alice Starmores bok med fiskartröjor återkommer jag till hela tiden. Den du valt är en av de elegantaste. Färgen på garnet ser speciell och vacker ut.
Ha det bra under helgen!
Hälsar Koftan

teresa sa...

Det är så härligt med tunna yllegarner! Fast tålamodsprövande eftersom det tar så lång tid att sticka... En Starmore-tröja - kan det bli bättre?! Lycka till!

Mia stickar sa...

Vad fin den ser ut! Den kommer säkert att bli kanon när den är klar!