torsdag 19 mars 2009

Ett efterlängtat paket

Inledningsvis tar vi dagens tulpan. Helt ljuvlig i morgonsolen!
Idag började den verkliga trädgårdssäsongen för mig. OK, jag har sått fröer och jag skall skola om dem nu i helgen, men det är inte det jag menar. Nej, nu har det börjat på allvar! Jag har fått det första paketet med pluggplantor från Easyplant. Jag har köpt plantor från dem i flera år och blivit överraskande nöjd.


Det är små, fint rotade plantor som kommer. Nu gäller det att jag ganska snabbt får dem i jord. Därför skall vi tillbringa helgen på landet och plantera dem i småkrukor, så att de kan stå på tillväxt där i mer måttlig värme än i vår rumstemperatur här i stan'. På bilderna syns hela utbudet med fuchsior, violer, gyckelblomster, Gojibär, euforbia Silver fog samt riddarsporre. Förra årets riddarsporrar planterade jag i stora krukor och de blev fantastiskt fina med jätteblommor. Sedan planterade jag ner dem i marken i höstas. Nu tänkte jag göra om samma sak, eftersom sniglarna tidigare ödelagt min odlarmödor med just riddarsporrarna i rabatterna. Det är 20 plantor, så brorsan skall ha hälften.

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Du ser ut att ha fullt upp i helgen! Men jag vet att det är ett "fullt upp" som du gillar =)
Tack snälla för tipset ang. vantarna. Nu har de Carin-storlek igen. När jag tänkte efter hade vi ju redan lärt oss det där knepet av dig... Minnet är bra, men kort.
/Ha en härlig helg i vårsolen!

teresa sa...

Det ser ju bara helt underbart ut!

MiA sa...

Wow! Önskar att jag hade lika gröna fingrar :)

Önskar dej en skön helg!
MiA

Tant Kofta sa...

Hej Kristina!
Vad spännande med alla små plantor.
Roligt att du vill ha några minisinningior = pyttesmå krukväxter släkt med gloxinia. Nu följer några fullbokade veckor, men sen kanske vi kan sammanstråla i växthuset.
hej fr. Koftan

blomman sa...

Tack för tipset. Skall testa och beställa. Det fanns mkt som lockade.