fredag 27 mars 2009

Mimers brunn i rätt miljö

Vi har alltid haft ett draperi som dolt proppskåp och dammsugaren med tillbehör. Det är placerat i ett litet utrymme mellan dörrar i ett hörn av vardagsrummet på landet.
Mamma satte upp detta tyg omkring 1960, så tyget är från tiden. Jag har alltid gillat det och låtit det vara kvar i alla år. Sist när jag tvättade det insåg jag emellertid att det inte kommer att hålla för ytterligare en tvätt. Därav nyinköpet! Jag har haft tankar på nytt tyg i bakhuvudet i flera år, men inte hittat något jag verkligen gillat för ändamålet.
Idag har jag sytt det nya och satt upp det. Se så fint det passar ihop med byrån.


4 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Roligt att se att draperiet blev så passande och vackert.
Läste i ett tidigare inlägg om folkliga broderier och då jag såg blommorna du visade tanker jag på min farmor som broderade MYCKET hela livet. Hon hade en syster som var brodös för en handarbetsaffär, jag har fått ärva en del och det är jag mycket glad för.

kristina sa...

Hej Koftan! Det är väl roligt att se de gamla mönstren. Jag fick inte ärva min farmors broderier utan min ingifta faster drev igenom att de skulle gå till kyrkliga syföreningens försäljning. Jag har sörjt det mycket!

Howdy Sailor sa...

Grymt mönster på det nya draperiet, men jag kommer att sakna det gamla också. Det hör liksom dit (fast det nya passar nog bättre). Jag får se själv imorgon ...

Samtal från min trädgård sa...

Snyggt tyg både det gamla och det nya, svårt när man upptäcker att man är tvungen att byta!