torsdag 16 juli 2009

Vintagetröja i slutspurten

Det finns en fördel med dagar med mulet väder och risk för regn. Man kan t.ex. sätta sig och montera lite på den färdigstickade tröjan. Jag skall inte skryta att jag får så mycket gjort, men sidsömmarna och kanten på framstycket är på plats. Kanten är stickad löst för sig och jag visar här hur jag sydde på den och hur resultatet ser ut.Medan jag satt och sydde kände jag en underbar doft, ungefär som i en blomsteraffär. Det var helt enkelt rosbuketten som doftade så starkt. Det gör de inte ute på samma sätt, tycker jag, men inne var det ljuvligt. Jag plockar in dem som är utslagna, så att regnet inte förstör dem och att de därmed inte blir till någon större glädje överhuvudtaget.

6 kommentarer:

blomman sa...

Vilken blomsterprakt du bjuder på. Härligt!
Ja, Istanbul var fullt av frestelser. Kvarter vet jag inte, men vi såg gator fulla av knappbutiker, nästa med spännen o.s.v. Kom bara hem med stämplar, hade inte planerat inköp av ngt annat och blev bara förvirrad av det stora utbudet.

fale artut sa...

Det är alltid en fröjd att se folk som verkligen kan göra något på ett BRA sätt, sticka, köra lastbil, gräva med grävmaskin, elektriker, rörmokare, tandläkare, barnomsorgspersonal......
Din montering är ett höjdarexempel! Och vilka blommor!
Stickar vidare med silverblått Muskat, trevligt!

Carina sa...

Har beskådat din fina montering. Håller just på själv med monteringen av mitt hallonröda sommarlinne. Jag hatar nämligen just monteringen så jag skjuter ofta upp det. Men nu de sista dagarna har jag inte varit hemma så mycket heller. Idag har vi t ex varit i Malmö. Monteringen orkar jag inte med när jag är trött på kvällen.

Dina rosor är ju juvliga. Men det är dom ju alltid. *ler*

Sunna sa...

Åhh du är så otroligt duktig

Mot nya tider sa...

Oj vilken underbar färg! Så smart med kanten, det ska jag annamma!

frisky frog sa...

Vilken underbar färg och smart montering.

Den rosa koftan från förra inlägget har jag tänkt en hel del på sen jag såg den första gången. Nu när jag vet att jag kan blir det en sån.
/Kram