lördag 18 juli 2009

Stockrosor... och glädjen med att kunna simma!

Igår var det underbart sommarväder med timmar i badviken med son och barnbarn. 8-åringen har nu lärt sig att simma på riktigt. Han kan komma framåt på rätt sätt och han kan ligga på rygg och flyta i flera minuter. Härligt, härligt! Tänk vilken härlig känsla att veta att jag flyter och jag kan komma in till bryggan om jag faller i. Inget foto på detta dock!
Det vackra vädret gjorde också att jag gick ut och fotade lite i trädgården. Idag presenterar jag stockrosorna. De är som riktiga bakelser i pastellfärger. Pompom-bollar! Jag fick några pluggplantor förra året av min bror, som jag planterade i en avskuren tunna, och placerade den i backen där ingenting sådant annars går att plantera. Som du kanske vet är de tvååriga och då dröjer det ett år innan de blommar och nu är det alltså dags. De har blommat ett tag men det tar ett par veckor innan de står i sitt vackraste flor. Tyvärr, när blommorna är så packade som dessa, fastnar regnet och förstör dem delvis, men som sagt, igår var det sol och allt var så vackert som det kunde bli.


5 kommentarer:

Evas Passion sa...

kul att han lart sig simma!!!!!!!underbart fina rosor!!!!

Evas Passion sa...

tack for ditt stick tips!!!!hoppas jag far tid att fortsatta stickningen idag.ha en bra sondag!!!

Dödergök sa...

Åh stockrosor! Vilket begär de väcker...kanske kanske har jag plats för ett par någonstans. När man har så litet som jag måste man sålla bland älsklingarna. :)

skapasaker sa...

Åh! Vad de är vackra! Visst gillar jag mina svarta men de här slår ju allt!

Tant Kofta sa...

Ibland brukar jag kalla blommor i rosa för riktiga puddingar. Det här är RIKTIGA puddingar.
Underbara helt enkelt!