fredag 10 juli 2009

Nu är det liljornas tidFinns det något som är så prisvärt och lätt att lyckas med i trädgården som liljor. Det finns egentligen inget som kan gå fel annat än mördarsniglarna. Jag tror snart att de heter mördarsniglar för att jag mördar dem. De har kommit i horder nu efter det att det började regna.
Jag har genom åren planterat i frostsäkra krukor och det har fungerat mycket bra. De står ute året runt och blommar år efter år hur snällt som helst. På senare tid har jag köpt urbilliga paket med liljeknölar på Lidl och dem har jag även planterat på omöjliga ställen i trädgåren, men de blommar fantastiskt. Så det är något som kommer att öka i trädgåren, både av sig själv, men också genom att jag planterar fler. De allra vackraste liljorna har inte slagit ut än, så jag återkommer med dem.

9 kommentarer:

fale artut sa...

Så vackra liljor!
Ingen dum idé att skaffa flera, de blommar snällt även här! Hälsa sniglarna att de skall hålla sig på mattan så får de ett längre liv.........

Annepålandet sa...

Så vakre liljer du har! Det skal jeg prøve her - for de få jeg plantet i fjor ser ut til å trives godt. Ha en fin weekend!

PetraO sa...

Jag blir lika glad varje gång jag ser dina fantstiska samlingar på blommor i underbara färger! Kram

fale artut sa...

Oj så fina liljor!
De är tacksamma växter, och majestätiska! Gissa vem som har varit HÄR! SÅ roligt!

frisky frog sa...

Vilka vackra liljor! Jag blir så nyfiken på hur din trädgård ser ut. Den måste vara rena paradiset med massor av skatter...
/Kram

Tusse Fox sa...

Fantastiskt vackra liljor! Har försökt med ett par men de blir lite "taniga" och så kommer liljebaggarna, har inte du såna?

kristina sa...

Hej Tusse Fox!
Jo, jag har liljebaggar! Eftersom de är röda letar jag efter dem varje dag och dödar dem jag ser. Eftersom de är svårfångade lägger jag ena handen rakt under där de sitter, innan jag försöker ta dem. Då släpper de taget direkt och faller rätt ner i handen och dedan knipsar jag av huvudet på dem. Några har jag tydligen missat och då dyker äckellarverna upp, men då gäller det att helt enkelt ta bort dem. Med detta förhållningssätt har jag inte några allvarligare skador, även om några knoppar blivit anfrätta nyligen.

Howdy Sailor sa...

Bilderna är som vykort, fantastiskt vackra.

teresa sa...

Underbara blommor!
Jo, det finns folk som kan misslyckas även med liljor...som nybliven husägare för 12 år sedan fick jag bara inte till det med mina vita kronliljor (heter de så?). Sedan dess aktar jag mig för liljor...