söndag 5 juli 2009

Väska igen!


Min kära lilla 11-åriga tjej (barnbarnet du vet) som fick sin beställda väska häromdagen, har redan kommit in med en ny beställning. Nu kom hon med en ritning på storleken. Det skulle vara en liten väska och den skulle vara turkos. Färgprov fanns också! Jag frågade om hon hade tänkt sig den helt platt enligt ritningen, men då sa hon att hon gärna ville ha en botten om det gick.

Jag tänkte till lite angående garn (som jag skulle vara tvungen att åka och köpa!) och kom på att jag hade en rulle papperssnöre i rätt turkos färg. Efter en stunds letande fann jag också tunt turkos virkgarn i bomull. Jag virkade runt snöret med det tunna garnet och gjorde ett prov och visade för beställaren. Hon blev eld och lågor, så nu är ja i full gång med den lilla väskan, som går snabbt att göra. Jag virkar runt med en fm och en lm med nedtag mellan maskorna.

6 kommentarer:

Annabell sa...

Vad snyggt det blir och vilken kul idé! Tror att barnbarnet blir designer, hon vet vad hon vill den damen!

Pernilla sa...

Vilken bra ide!. Jag har själv stickat en väska i pappersgarn, men detta blir ju jättefint. Härligt somrig färg också.

Ma sa...

Men vilken jättebra idé!!!!

Får man lov att låna den? Jag har färdigklippta mattrasor men inte längre någon tillgång till vävstol. Att bara virka med själva mattrasorna blev för jobbigt för händerna. Kan helt klart se ett användningsområde för dom nu.

kristina sa...

Hej Ma! Själva idén med att visa sina grejor på bloggen är väl att inspirera andra! Jag blir bara glad om du "lånar" idén.

Tant Kofta sa...

Vilken fin väska och vad härligt att läsa om ert teamwork. Många pratar om sina barnbarn som livets efterrätt och det känns som det är det. Jag har inte kommit dit en men ska till blåbärsskogen med en av huvudrätterna imorgon och det är inte så dumt det heller.
kram från koftan

fale artut sa...

Roligt när man kan komma på saker tillsammans, tänk vad hon ska minnas den väl senare!