söndag 14 december 2008

Zig-zagband


För en tid sedan hade jag planer på att sy necessärer och sminkväskor av tyg från Stoff och stil. Jag hade köpt en hel hög matchande tyger och vaxduk för ändamålet. Tyvärr var vi sedan inte överens, material, maskin och jag, så det blev bara ett försök. Jag fick helt enkelt ojämna stygn när jag skulle sy ner kanterna efter det att dragkedjan kommit på plats.
Häromdagen kom jag över zig-zagband på secondhand. Jag hade tidigare tänkt att ett band i kanten hade nog gjort att det glidit bättre och därmed skulle kantsömmen bli jämnare. Nu fick jag fram necessären igen och bestämde mig för ett sy på bandet för hand med franska knutar. Det blev jättefint tycker jag. Det finns nästan alltid något man kan göra för att förbättra en misslyckad grej.

6 kommentarer:

Lady Stalker sa...

Men, oj vad snyggt! Och jag som behöver en ny necessär ... Blev bra sugen! :-)

Lenis sa...

Har alltid tyckt att zig-zag band varit tråkiga och omoderna. Nu har jag ändrat åsikt. Det blev supersnyggt med knutarna.

Medea sa...

Såå snyggt! Tack för instruktionen till dubbelvirkningen. Ska sätta mig i soffan o testa nu.
/Efwa

frisky frog sa...

Vilket snyggt "fel"! Och de små skorna är ljuvliga. Är det en hemmagjord beskrivning eller går den att hitta någonstans?
/Kram

teresa sa...

Vilken fin lösning - jag älskar zickzack-band, allt blir vackert så.

kristina sa...

Frisky frog!
Det är en hemmagjord beskrivning. Tyvärr ingen hjälp där, för det känns lite omständigt att skriva beskrivningen förståeligt. Jag visar gärna och förklarar i verkligheten någon gång.