Här på västkusten firar vi påsk med kalas och påskbrasa. I andra delar av landet vet jag att brasan väntar till Valborgsmäss eller midsommar, men som sagt här är det stor påskbrasa på kvällen. Likaså kommer inte påskkärringarna på Skärtorsdagen, utan de kommer på påskaftons eftermiddag. Bruket är inte så utbrett, utan det är mest en grannsläkt som brukar gå runt med barn i lämpliga åldrar, men nu är de flesta vuxna, så vi får se hur det blir i år.
Här har påskägget kommit fram. Det är 45 år gammalt har jag räknat ut. Jag gjorde det inför en påsk när jag var 18 år. Jag gjorde det runt en ballong med bruna klisterremsor, sådana som man hade till bruna postpaket. Jag vet inte ens om det finns sådana idag i plasttejpens tid. Jag vet att man kan använda papier maché också, men det blir inte lika lätt och tunt och ändå starkt. Detta har bevisligen hållit i alla dessa år.
Lite påskbonader får man ju också ha. Här är min man och jag i lappteknik, den teknik som kallas "paper piecing".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Önskar dig det samma. Solen lyser gul och fin, kan det bli en bättre pås...
Glad påsk!
Ha det riktigt bra!
Hälsar koftan
Vad kul att ha ett sånt påskägg! Fint! Hönorna längre ner är också jättefina! Glad Påsk!
Ha en Skön Påsk!
Som den exilgöteborgare jag är så är det skönt att läsa om sina gamla traditioner om påskbrasa och påskkärringar på påskaftonen. Här på baksidan tycker de att man är tokig...
Inte en enda påsksmällare hördes heller och ingen fanns att köpa. Har de slutat med det på västkusten?
Skicka en kommentar