onsdag 15 april 2009

Påsktraditioner

I år bestod påskriset av andra omgångens magnoliakvistar. Vis av erfarenheten med de första kvistarna och att de slog ut och vissnade veckan före påsk, så har jag låtit denna andra omgång stå i uterummet. Knopparna är rosa och vackra, men ingen blomma har slagit ut ännu. Lite påskhängen, som pärlhönsfjädrar och ägg från Kina, och lite annat hänger där. Från Kina kommer också den vackra hönan och tuppen, som blivit en tradition tillsammans med torkade vaktelägg.
Vakteläggen har en egen historia. Jag köpte dem för ca 10 år sedan på Harrods i London i 12-pack för att servera till påsk, som en liten finess och överraskning på påskbordet. Naturligtvis blev det inte alls som jag tänkt mig, utan det yngre gardet tyckte att det var hemskt att jag köpt vaktelägg och ville inte alls äta upp dem. Nåväl, jag torkade dem och har dem som dekoration år från år. Konstigt nog är det aldrig någon som uttrycker att jag inte borde ha dem framme. Min uppfattning är att de tycker att det är fint.


3 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Jag tycker vakteläggen är så vackra men har inte reflekterat över etiken kring dem. Det är så mycket som är skyddat och fridlyst idag så man blir till slut helt förvirrad. Huggormar ska man lämna ifred vet jag, och det känns ju lite mer aktuellt på Tjörn än påskens vaktelägg.

kristina sa...

Howdy!
Dessa vaktelägg kom naturligtvis från en hönsfarm, som också hade vaktlar!

frisky frog sa...

Det låter som om du har haft en intensiv, men härlig påsk med nära och kära.
Jag är övertygad om att du var hur snygg som helst i din jumper. Så kristinig!
/Kram