fredag 17 april 2009

Återvinning och sjömän

Här är fortsättning följer på tulpanfrossan. Två olika sorter även om det inte framgår så väl av bilderna. Ena sorten är högröd och den andra mer rosa. Överdådigt resultat av relativt liten insats. Lökarna kommer från Blomsterlandet "Kullens" i Stenungsund, men har varit i jorden i två år och förökat sig efter bästa förmåga. De röda har förökat sig en hel del. Det är det bästa med botaniska tulpaner - trivs de så blir de fler.

Nästa lilla söta växt är sjömanshjärta. Det är en släkting till löjtnants- och fänrikshjärtan, fast mindre och med vita blommor. Det lustiga med den är att snart efter det att den har blommat försvinner den helt. Första året trodde jag att mördarsniglarna ätit upp den, men döm av min förvåning när den dök upp nästa april igen. Då förstod jag varför den heter sjömanshjärta. Den kommer hem och åker igen, så att säga. Den rekommenderas å det varmaste.

Slutligen vill jag visa hur man återanvänder fyrverkerilådorna efter påskfirandet. Man "knôkar" dem fulla med liljeknölar från Lidl och de kommer att blomma överdådigt senare i sommar!

4 kommentarer:

fale artut sa...

De där sjömanshjärtana har jag funderat på i många år! Så kul att se dem! och lådtipset var tokbra, det ska jag komma ihåg! Tack Kristina!

Eva i Stäket sa...

Oj vad man kan bli avundsjuk på blomprakten hos dig! Här i Stäket har vitsipporna precis börjat blomma och idag är det soligt, men blåser nordlig och kall vind. Tulpanerna har bara några frusna blad än så länge.

Samtal från min trädgård sa...

Vilka snygga lådor! Man kanske skulle ta en sväng runt efter både nyårsafton och påsk och samla in lådor!

fale artut sa...

tack för dina råd! Jag har tvättmedel från Färgkraft för ull/silke. Det är små "trasselsuddar" och det färgade är ganska mjukt och kortare bitar, det ofärgade är.... hårt trassel, bättre efter tvätt. Jag drar ut mindre tottar, så får det väl bli lite "effektgarn".
PS.Mjukt är det nu! Har provdragit!