söndag 26 april 2009

Loppisfynd och blommande träd

På 60-talet skrotade man sina papp- eller sydda stickfodral och ersatte dem med praktiska plastfodral. Jag har ett virknålsfodral från den tiden, som har blivit mitt "resefodral". Det är lustigt att tänka sig, eftersom "alla" idag med sådan lust köper vackra fodral från Stickfrossa.
Nu har jag varit på Returvaruhuset och som vanligt kollar jag in vad som finns inom stick- och virksortimentet. Ser det bra ut brukar jag köpa. Man kan ju inte få för många. Som exempel kan nämnas att jag var tvungen att gå till dyra affären och köpa en 2,5mm rundsticka häromsistens, eftersom mina andra tre sitter fast i en sjal, som jag lagt undan sedan förra året. Den rundstickan kostade 65 kronor.
Nu hittade jag ett stickfodral som matchar mitt virkfodral till typen (annan färg dock!). I fodralet låg stickor av varierande tjocklek. Jag hittade också en rundsticka i sin originalförpackning. Bra-att-ha-grejor helt enkelt. Hur mycket det kalaset kostade? Gissa!
Nu blommar en lönn i berget. Den håller på att bli för stor och jag gör mitt bästa för att halvdöda den. Jag vill ha en grenstomme kvar för att vara stöd till en honungsros, men jag vill inte att den skall växa sig större. Beskärning varje år således! Då kan man ju alltid passa på när blomningen är som vackrast, så att man kan ta in kvistar. Färgen är väldigt lik Drops gröna alpacka. Läckert som sjutton!
Tittar jag ut genom verandafönstret står det en vit sky av plommonblommor. Trädet är stort och väcker uppmärksamhet från förbipasserande. Det hör jag när de pratar med varandra. Oftast blommar det förtidigt för att kunna bli ordentligt pollinerat, men det gäller nog inte i år, för jag hör surret från insekterna.
Vad stickorna kostade - jo jag gav 20 kronor för det hela!

5 kommentarer:

Janette sa...

_exakt_ ett sådant orange stickfodral har jag till mina gammel-stickor :-D

Tant Kofta sa...

Hej!
Jag kan heller inte gå på loppis utan att passera sytillbehörshyllan.
ha det bra Hälsar Koftan

skapasaker sa...

Tänk, 20 spänn var precis vad som for genom huvudet på mig när jag läste din fråga! Jag har själv råkat ut för sanslösa fynd just bland sticktillbehören. Det verkar inte som om man riktigt vet vad man ska ha de grejorna till när man sätter pris. Och det är ju tur för oss...

fale artut sa...

Grattis till fyndet! Ibland har man tur, om alla förstod hur KUL det är med skapande av textil form, skulle man nog inte kunna göa såna här fynd.
Tack för din kommentar1

Sunna sa...

Grattis till ett kanonfynd