onsdag 1 april 2009

Välkommen till Bohuslän!

I lummig lövlund.... Med Evert Taubes vackra hyllning till Bohuslän vill jag visa en lång svit bilder från min promenad ner till stranden idag, vid sextiden när solen stod lite lågt. Jag älskar det här, det är kanske inte så konstigt, men jag vill presentera det så, att du också ser hur vackert det är. Ljuden går inte att få med, men gudingarna höll hov inför sina ådor (Hanar och honor ejder, för den som inte vet!) och det är ett underbart vårljud för en kustbo. Gässen pratar också hela tiden, då de går och betar på strandängen. De brukar hålla till med sina bon ute på den lilla udden, som de delar med tärnorna. Men de har inte kommit ännu.


Betande gäss Bohusberg
Martall

Badponton
Ser du "Huset på Rumpen"?
Liten sandbotten för de riktigt små barnen.

8 kommentarer:

Myggan sa...

Vad fint det ser ut. Jag tillbringade lördagen på Grötö med Frisky frog, och jag kan förstå att man kan bli förälskad i bohuskusten. Det är nåt visst med alla öar och att åka färja, man får lite Saltkråkan-känsla. (fast på fel sida) Supermysigt.
/Anna

PetraO sa...

Jag säger bara - underbart!

Spurven sa...

Så herlig det ser ut - takk for titten!

teresa sa...

Mm, vad härligt! Förstår att du trivs där!!

Bettans Bravader sa...

Underbara bilder.pappa kom från Tjörn jag är född på en ö och har mitt föräldrarhem kvar där (lite längre Söder ut) jag bor inåt landet nu å har så gjort länge.Numer blir det oftast Tjörn när man skall till kyrkogården ,jo Stenkyrka. eller allt för sällan min väninna som har sommarhus i Ängeviga.Ha´det fint å njut för fulla muggar /Lisbeth

blomman sa...

Åhh, så vackert. Längtar till Bohuslän ibland, och man förstår ju varför när man ser bilder som dessa. När jag bodde där åkte vi ofta ut till skärgården tidigt på våren, man fick njuta av allt det vackra ostört. Det är speciellt.

Annepålandet sa...

Åh, det er vakkert! Vi har feriert i Bohuslän mange ganger, og kommer sikkert til å gjøre det igjen. Særlig syns jeg det var fint på Tjörn. Ja, alle stedene vi har vært, egentlig. Skulle gjerne hatt sommerstuga der!

Akhila's Handblog sa...

Jag far sa'n hem-langtan... Innan jag lamnade Sverige bodde jag pa Halso - mitt paradis av alla stallen.
Tack for fina foton.