måndag 1 juni 2009

Våra första rosor

Först kommer "Frühlingsduft", en underbar enkel gul ros med kort och intensiv blomning. Doften är slående, ros med mycket honung, enligt min uppfattning.


Idag har också en klängros "Penny Lane" slagit ut med en blomma. Den är champagnefärgad, dubbel och även den med fin doft. Den rosen har fördelen att den blommar ända fram till hösten, med enstaka blommor kvar framemot jul.

6 kommentarer:

Carina sa...

Otroligt vackra blommor. Vad tyckte du om blommorna som min man fotade på Sofiero? Jag älskar inte trädgårdsarbete men jag älskar blommor.

Tycker absolut att du och din familj ska åka till Hammarkullen nästa år. Som du skrev i min blogg, det är ju nästgårds. Jag har upplevt alla karnevaler och det var ju nummer 34 i år. Så du förstår vad jag tycker om dom.

Amanda sa...

De ser ljuvliga ut Kristina! Kan nästan känna doften ända hit (vet att vi hade sånna roser i trädgården när jag var 0-6 år, så den doften sitter kvar lite extra). *njuter* Hoppas du har det bra och att det inte stänker allt för mycket på dig idag! Kram!

teresa sa...

Den här tiden är nästan FÖR mycket - så mycket vackert varenda dag att man nästan vill gråta. Vilket helt fantastiskt land vi lever i denna årstid. Och du verkar ha ett alldeles eget litet Botaniska, grattis!

MiA sa...

Jag ska sätta två klätterrosor vid min nya lägenhet.. Har lovat Sofia en röd Flammentanz, men den andra är inte bestämd. Kanske en rosa helenae eller en NewDawn. Eller, kanske din fina Penny Lane..? Bra tips :D

kristina sa...

Hej Mia!
Har man ingen New Dawn så skall man nog börja med det, för den är liksom Penny Lane en sådan tacksam ros. Växer och växer. Vi har en som antagligen är 30-40 år och vi gör praktiskt taget ingenting utom att klippa ner lite på våren, eftersom huset annars blir överväxt.

Moxy sa...

Så vackert.. Jag är en ros älskare men mina har inte kommit så lång än