fredag 5 juni 2009

Tjuvskott

Alla som har rosor i sin trädgård vet nog vad tjuvskott är. Det gäller att ta bort dem, annars tar roten över och blir starkare än ympen. Jag visste inte (men det är ju helt logiskt) att även rhododendron var ympade.
Min man var så bekymrad eftersom en mörkt plommonlila planta, som han älskar, både förra året och iår hade en del ljusare blommor. Han trodde det var näringsbrist och gödslade och vattnade etc. Jag tog mig en närmare titt på fenomenet och upptäckte då att det var bara vissa grenar som hade dessa ljusa blommor och då gick det upp för oss att det var rotskott. Men...så här vackra är de i vas efter det att de blivit kapade vid roten.

9 kommentarer:

frisky frog sa...

Jag hade egentligen tänkt bli lite flitigare i trädgården och få till lite nya planteringar, men det behövs ju inte. Jag kan titta i din! Tack för att du delar med dig av er härliga blomsterprakt.
/Kram

Annabell sa...

Det visste inte jag. Tack för tipset!

Sunna sa...

alltid något gott, vad läcker den var i vas

hea sa...

Måste ut o kolla min rhododendron nu! Tack för tipset!
Så vackra de blir i vas oxå! Det är så fantastiskt med dessa blommor - att det finns såå många olika sorter. Själva blommorna är ju så olika och vilka färger!
PS. Titta på min blogg, så får du se vår rhododendron!

Carina sa...

Jag har ingen trädgård utan bara en uteplats. Men jag tycker väldigt mycket om blommor men kan tyvärr inte så mycket. Är väl kort och gott ingen trädgårdsmänniska. Men nu har jag hittat din blogg så då får den bli min trädgård som jag inte har.

Tackar!!!

kristina sa...

Tack alla ni som använder min bligg som "trädgård". Det är ju så att mycket schvischar över på nolltid, men bilderna stannar kvar. Och vill man kan man gå tillbaka mitt i vintern och minnas den "ljuva sommartiden". Kram i sommarkylan! Kristina

Samtal från min trädgård sa...

Det visste inte jag, trodde bara att det var rosor. I bland kan de vara ganska vackra ändå.

petra.m sa...

Vilken underbar trädgård du måste ha Kristina!!! Det är underbart att se all grönska. Bra att ha nåt att jobba mot i sin egen trädgård:)

fale artut sa...

Fantastiskt vacker TJUV! Blev ju en underbar bukett! Tack för alla vackra bilder!