fredag 1 maj 2009

Sköna maj välkommen till vår bygd igen!

Som en hälsning i majsolen ger jag dig en vårbukett med mininarcisser, pärlhyacinter, balkan sippor, vitsippor, svalört, förgätmigej, gökärt och vintergröna.

Välkommen sköna maj! Ännu en strålande dag med underbar sol och värme. Lite blåsigt, men inte värre än att barnbarnen skulle bada. Jag stannade hemma och jobbade med planteringar och har gjort en ny rabatt idag. Inte så stor, för den är i en bergsskreva. Jag har tidigare i veckan lagt stenar som stopp för jorden. Nu har jag tätat springorna mellan stenarna med tjocka jordkokor, så att vattnet inne rinner rätt igenom. Där får 3 plantor mångfärgade kungsljus från Bakker, korta solrosor (50 cm Eclips, 10 frön från "rara växter"), 30 st Monbretia, samsas med frösådda sommarnejlikor och slingerkrasse. Jag ser framför mig ett soligt färgspel i juli-augusti, men just nu är allt osäkert. Torkan håller redan på att förstöra en del växter i trädgården. Jag går med kanna och vattnar och försöker rädda vad som räddas kan, men skulle behöva ett riktigt regn.
Ha en skön helg!

2 kommentarer:

Sunna sa...

så underbar bukett, man blir glad av att bara se den på bild

fale artut sa...

Vackert! Men jag hoppas verkligen att ni får regn, det är jättesvårt att vattna så att det blir motsvarande fukt, alltså som från ett härligt vårregn! jag håller tummen!