tisdag 26 maj 2009

Rolig stickning

Nu har jag kommit igång med mönstret på min vintagestickning. Först vill jag ge ett råd angående vriden resår. Jag började sticka fram och tillbaka enligt mönstret, men såväl räta som aviga maskor skulle vridas och det var rent ut sagt ett litet helsicke! Därför bestämde jag mig för att repa upp och göra hela tröjans resår på en gång på rundsticka och kunde därmed nöja mig med att vrida de räta maskorna. På rätsidan ser då resåren likadan ut som på originalet, men inte på avigsidan, men det gör ju inget. Där ser det ut som vanlig resår.

Därefter har jag delat stickningen och gör bak- och framstycke fram och tillbaka enligt mönstret. Jag tror det blir lättare så att göra vridningarna på rätt varv. De skall göras vart fjärde varv. Jag vet av tidigare erfarenhet att det lätt blir ett varv förmycket annars och så får man repa. Nu vet jag att det sker på rätsidan, så då kan man aldrig ta fel.

Fint i färg är vår äldsta rododendron som är precis lika gammal i trädgården som vårt äktenskap. Vi gifte oss för 41 år sedan på min pappas 60-årsdag. Han fick plantan i födelsedagspresent den dagen.

3 kommentarer:

fale artut sa...

Fantastiska färger och bra tips!

Janette sa...

tjusigt tjusigt! blogga den gärna på vår vintage-kal, det skulle vara trevligt!

/janette

teresa sa...

Vacker stickning o vacker färgkombination.
Och 41 år - grattis - det är inte illa!