tisdag 12 maj 2009

Aklejor, förgätmigej, klematis och rufsiga tulpaner

Senaste uppdatering:
Malena gick vidare! Jättekul tycker jag som är lite operafreak!
Det finns mycket vackra blommor i stan, men dem ser jag knappt. Igår åkte vi in till stan' för att handla på Bauhaus till nya duschrummet, hälsa på mamma, se till inne- och uteblommor etc. Man hinner konstatera att magnolian fortfarande blommar och att de ljust gulgröna bladen har börjat komma på den. Aklejorna står i blom liksom alla sena tulpaner som inte torkat bort. Ett underbart paradisäppleträd med mörkrosa blommor står i sitt vackraste flor. Ändå - fastän det är så ljuvligt - åker vi tillbaka till landet. Innan vi satte oss i bilen, plockade jag en bukett med tulpaner och nyutslagna aklejor för att sätta i vas.

Nu går vi här på Tjörn och njuter av att vara ute och jobba i trädgården. Vi jobbar och är "görtrötta" (göteborgskt uttryck för Jättetrötta!) på kvällen. Men allt är så underbart! Fåglarna sjunger som vansinniga och blommorna är så vackra.
Massor med förgätmigej

Klematisen med tusentalsknoppar har börjat slå ut

4 kommentarer:

teresa sa...

Låter underbart att få vara på Tjörn i denna vackra maj.
Håller med om Malena - eg. avskyr jag schlagerfestival men iår måste jag smygtitta bara för att jag tycker att Malena med sin underbara operaröst är så fräck. Och charmig.

Maria sa...

SÅ mycket det blommar hos er! Här har björken precis fått musöron.
Jag tyckte också att det var bra att Malena gick vidare.

Tant Kofta sa...

Blommorna och grönskan är så härliga nu!
Ha det bra hälsar Koftan

Garntrollet sa...

Tack för rådet om pelargonerna. Nu har jag satt sticklingar av alla och sparat moderplantorna. Tyvärr har jag misskött dem, så de är nog inte i så bra skick. Jag klippte ner dem till nästan ingenting (har för mig att man inte ska göra det) men jag hade inget val: växten var som vedartad och hård längst ner och mellan ca 10- 30 cm (olika på olika pelrgoner)upp. Där fanns inga sidgrenar heller. Får väl se om de klarar sig...