torsdag 14 maj 2009

Rembrandt


Idag gör jag mitt 200-ade inlägg. På dessa 200 inlägg har jag lärt mig en hel del om fotografering, en del om fotoarbete i datorn och mycket om och av andra människor med liknande intressen som jag. Dessutom har jag fått nya vänner! Tänk vad bra det är att "fastna i bloggträsket". Uttrycket är PetraOs. Det var hon som fick mig att börja blogga och det var också hon som hjälpte mig att komma igång. Hon sa vid starten att jag nog snart skulle fastna i bloggträsket. Hon är min favorit, eller favvo heter det visst nuförtiden.

Vad skall jag blogga om vid detta celebra tillfälle? Jo, Rembrandt så klart! En annan favvo! När jag första gången skulle hålla ett föredrag i skolan, valde jag att tala om honom. Visserligen blev jag så nervös, så det svartnade för ögonen och jag fick sätta mig ner en stund. Min kloka och mycket älskade lärare i svenska (tyska och historia), Inga Meuller, eller "tant Inga" som vi sa, fick mig att gå upp och ställa mig igen och genomföra det hela. Det var en seger!

I detta läge sammanfaller Rembrandt med mitt trädgårdsintresse och det är en mörk strimmig 1600-talstulpan som jag köpte för sisådär 30 år sedan, ungefär samtidigt med magnolian. Det holländska företaget den gången hette Stassen och de hade många åtråvärda "rara" växter med några som fortfarande blommar snällt.

8 kommentarer:

Pernilla sa...

Tulpanen är underbart vacker.

fale artut sa...

Blommor och konst hör ju också ihop! Så vackra kort i dina sista inlägg, som vanligt!

Lenis sa...

Får gratulera till ditt 200´de inlägg. Vi är många som ser fram emot dina inlägg och hoppas att det blir många fler!

Annabell sa...

Fantastisk tulpan, märkligt egentligen att den kan komma tillbaks så många år! Jag har en termin kvar efter denna, sista AUO, men väldigt skönt med uppsatsen färdig!

PetraO sa...

Vilken vacker tulpan! Jag köpte en som skulle bli mörkt lila med strimmor men när den kom upp i år blev den blekt lila, den ser nästan solblekt ut - snopet! Tack för de varma orden och detsamma! Kram

Mia stickar sa...

En underbar tulpan och du, bloggträsket är inget dumt träsk! :)

Eva i Stäket sa...

Vilken otroligt vacker tulpanbild!! Visst är bloggträsket trevligt. Mig gör det absolut ingenting att ha fastnat här!! ;)

hea sa...

Hej! Har varit frånvarande i bloggvärlden ett tag. Tiden räcker inte till... Grattis till inlägg nr 200! Har tittat tillbaka på de inlägg jag "missat" hos dig och fascineras över alla vackra blommor och färger! Önskar dig en trevlig helg!