måndag 24 november 2008

Irländska kustsamhällen på vintern

Runt kusten på Irland finns många helt underbara små samhällen, som liksom våra sommarstäder mer eller mindre sover på vintern. På sommaren är det enligt säker källa massor av folk överallt. Man förstår det också av antalet pubar och restauranger som finns längs huvudgatan, oftast belägen mot något vatten. Vi besöker oftast olika samhällen varje gång, eftersom vår son tar oss på små trevliga utflykter.
Här kommer bilder från en affär som heter Kerry Wool Shop. På hyllorna finns massor av plädar och filtar, en del stickade, men de flesta vävda. Uppe mot taket finns en rad med väskor sydda av typiska tweeder! Fräckt tyckte jag, att det inte alltid blir kepsar av dem utan också något för damerna. Det var också i denna affär jag fotade de filtade caperna.



Egentligen var jag ju ute efter garner och jag fann äntligen något i denna affär. De hade Kilcarra of Donegal, aran tweed i massor av snygga färger, men jag har gjort så mycket av tweedgarner på senare år och är lite mätt på det, så jag köpte bara två nystan i färger jag inte kunde motstå.

1 kommentar:

PetraO sa...

Vilken mysig affär - och snygga garner!