tisdag 4 november 2008

Matsalen i dockskåpet

Nu har det blivit matsalens tur att komma ut i cyberspacen. För att inga missförstånd skall ske, så har inte mamma gjort några möbler eller så, utan de kommer från Värmländsk hemslöjd. Hon beställde dem därifrån och kunde välja stil ur kända möbelstilar. Men i övrigt har hon gjort kristallkronor och annat sådant som inte är av trä, plus att hon samlat och köpt saker till dockskåpet var i världen hon än varit. Tapeterna har hon målat etc.
På senare år gjorde hon om och saker som jag fått gav hon till barnbarn istället. Bland annat ett fint skrivbord med kineserier som var antikt. Synd! Istället var avsikten att hon skulle hon göra ett bibliotek till mig, men det blev inte färdigt, innan hon blev dement. Jag får väl ta vid där? Vi får se.
Jag är iallafall väldigt glad och tacksam för allt det fina hon har gjort! Min underbara mamma och barnens fantastiska mormor! Idag matade jag henne på äldreboendet! Nu är det ombytta roller.

7 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

När du fotar så där nära ser det nästan ut som naturlig storlek. Det är lite kusligt. Allting är liksom proportionerligt.

Jag hoppas att barnbarnet som fått överta delar inte är gift med mig, för i såna fall är allt nog borta ...

hea sa...

Wow! Det är verkligen helt fantastiskt ditt dockskåp! Vilken skatt! Och så duktig din mamma har varit! Hon måste verkligen haft den rätta känslan och handlaget, för det är ett riktigt fint hantverk att få till det så här!
Min dotter fyller 6 år snart och jag hade tänkt ta fram mitt gamla dockskåp och göra iordning till henne till dess. Fast inte lär det bli i klass med ditt... Men efter jag sett ditt, blir jag nästan mer sugen på att göra iordning det till mig själv... dvs mer i stil med ditt och således inte så lekvänligt...

kristina sa...

Till Howdy sailor! Nej, det var till ett annat dockskåp, som mamma också gjorde iordning. Hon ville naturligtvis att det också skulle bli jättefint!

kristina sa...

Till Hea! Jag tror att man kan ha enkla grejor till småflickor. Enkelt, men fint ändå på deras nivå. Det andra handlar mer om att skapa något som hela tiden går att bygga på och göra bättre. Man hittar finare saker och så. Så har det varit för mig. När jag var liten fanns det ett badrum t.ex. som man kunde ha vatten i. Sängkammaren var och är mer modern och har heller inte gjorts i stil med salongen och matsalen ännu.

MiA sa...

Hej Kristina!
Så snäll du är som skrev så gulligt hos mej :)

Men ikväll tänkte jag inte ösa beröm över din skapar-förmåga, utan över din mamma! Helt otroligt så fint hon har pysslat och fixat. Målningarna på väggarna är ju helt fantastiska!

Önskar dej en mysig kväll!
MiA

Tant Kofta sa...

Så fint att få ta del av det vackra skåpet.
Livet och dess förutsättningar ändras genom åren. Då kan ett skåp eller något annat bli ett sätt att komma ihåg hur det var och så kan man glädjas igen.
Ha det gott! hälsar Koftan

Emmas dagar sa...

Vilket fantastiskt dockskåp!