onsdag 22 oktober 2008

Tevärmare


Snart närmar det sig julklappsdax och jag börjar kolla bland förra årets grejor som jag gjorde inför en julmarknad. Tyvärr kom det inte så många besökare, så jag fick mycket osålt. Nu skall jag fundera på vem som skall få vad i julklapp. Jag tänker att en del saker kan vara tips till andra inför julen, eller varför inte bara sy till sig själv? Här är ett exempel på tevärmare i stickad ullfilt med lapptekniksdekoration. Tekoppen är gjord i tekniken som "på svenska" kallas paper piecing. Just denna tekopp klarar man att rita mönster till själv (Idén till den fanns någonstans, men jag har glömt var, eftersom jag fick dem av PetraO), men jag hittade en variant på tekanna och koppar på nätet här.

7 kommentarer:

petra.m sa...

Men ojoj så tjusig!! det där med paperpiercing kanske kunde vara nåt för mina elever?! Ser jättekul ut iallafall! Och så är ju allt du gör så himla proffsigt...

kristina sa...

Tack för uppmuntrande kommentar! Visst kan tekniken vara något för dina elever. Det viktiga är att de förstår hur bitarna hamnar på rätsidan när de är pressade åt rätt håll. Det är där svårigheten sitter för de flesta. Har man tillräckligt stora lappar brukar det ordna sig även för dem som inte hajar så bra.

Mot nya tider sa...

Ja det var ett bra sätt att se hur man kan använda den tekniken till något riktigt fint

Amanda sa...

Den var verkligen tjusig och som sagt, bra med tips och idéer inför julklapparna. :) En sådan kanske inte vore helt fel, om inte annat till mig själv (som älskar att dricka te). :)

MiA sa...

Jättecool!

Har sett din beskrivning av dubbelvirkningen nedanför, men inte hunnit testa.

Ha det gott!
MiA

em sa...

Jättefin!!!
Så synd att jag redan har fler tehuvor än jag behöver. Och vännerna vill nog inte heller ha fler...
Margaretha

frisky frog sa...

Vilken fin tehuva! Vi testade ju den där tekniken på Klangen med Petra... Jag måste nog börja med tekanna så jag också kan ha en fin huva.
/Kram