tisdag 21 oktober 2008

Grytlappar och pumpor

För en tid sedan såg jag grytlappar som var virkade så att hål för hängning var integrerat i själva fyrkanten Genialisk idé tyckte jag , som alltid får hängöglan i såsen på något underligt vis. Jag gjorde egna av jeansgarn att ha på landet, men tyckte att de var så bra att jag gjort likadana till stan' också. Tekniken med dubbelvirkning lärde jag mig redan i skolan och har tyckt att den är absolut den mest optimala tekniken för ändamålet. Snyggt, slätt och liksidigt blir det.

Nu när det närmar sig alla helgons dag/halloween, dyker det upp allsköns kitsch i affärerna, för barnen antar jag, men blir ledsen över att de skall konfronteras med så mycket konstgjort skräp. Glad blir jag däremot av alla vackra äkta pumpor som fanns på Netto till ett mycket överkomligt pris.

9 kommentarer:

MiA sa...

Hej!
Supersnygga grytlappar!
Den där dubbelvirkningen verkar ju smart - vet du om det finns beskrivning på det någonstans online?

Ha en skön kväll!
MiA

kristina sa...

Jag är så dålig på "online", så det får väl bli ett allmänt upprop i så fall. Jag gör ett försök.
Lägg upp ett antal m. Virka första varvet fm som vanligt. Nästa varv fm i bakre maskbågen. 3:e och alla följande varv virkas både i bakre maskbågen och i maskbågen rakt nedanför från föregående varv.

Tant Kofta sa...

Du har helt rätt vad det gäller hank, förutom att doppa dem i sås har jag bränt ett par då de kommit i kläm mot plattan.
"Virktarmen" inom mig börjar vakna, du presenterar så många inspirerande idéer

Janette sa...

vi har anammat halloween men gör det på vårt eget sätt. jag har inte sagt ok till att tigga godis, och inte heller till att hota att göra bus om man inte får sitt godis, fel signaler tycker jag, även om ungarna säkert är kloka nog att hålla rätt på vad som är vad ;-) men pumporna älskar barnen att skära och gröpa ur, och pynt kan man ju göra mycket själv :-)

kristina sa...

Just det, det är precis det jag menar! Att skära ut pumpor är både kreativt , roligt och fint! Äkta vara! Mycket med orange och dödskallar etc. kan vara roligt också, men fy vad jag såg mycket med spindelnät och svarta fula grejor att köpa. Nej fram för att göra själv, tillsammans med barnen. Då blir det en upplevelse att både se fram emot och komma ihåg.

Howdy Sailor sa...

Vilka smarta grytlappar. Egentligen är det ju ett både enkelt och självklart koncept att ha hålet i rutan, ändå har det aldrig slagit mig.

Jag är lite tveksam till Halloween eftersom jag inte vet om det är "okej" längre. För fem år sen firade alla det, nu är det inte så vanligt längre. Vi brukar ju ha spökfest men jag vet inte hur det blir i år.

em sa...

I små saker som grytlappar är det nog jättebra med hålet istället för hank. Men jag vet att det inte funkar i handdukar - vävde sådana en gång men de var för tunga så hålet töjdes ut. Inte snyggt!
Margaretha

Amanda sa...

Jag håller helt med dig, äkta vara gör en glad! De runda formerna och de vackra höstfärgerna, ljuvligt. Sen finns det en del goda recept också. :) Fina grytlappar, ska försöka mig på att göra ett par också, för som du säger, så vill öglan annars smaka.

Anonym sa...

Himla fina grytlappar.. Fiffigt med virkade hål att hänga upp i.. Har inte virkat på.. 20 år.. blev nästan lite sugen att prova det där dubbelvikning.. Låter häftigt..

MVH Lotte