tisdag 28 oktober 2008

Blåvitt

Min man och jag tänker på två helt olika saker när man säger blåvitt.
Jag har inte någon riktig samlarvurm, men något ditåt kan man kanske säga just när det gäller blåvitt porslin. Jag har ganska många olika tallrikar ur den svenska produktionen, mest Rörstrand och Gustafsberg. Allt har jag köpt second hand och det är kanske inte så många som är i toppkondition, men det kan jag leva med. Den här skålen är en sak jag är riktigt glad över. Den kommer från Gefle. Kolla ljuset med de låga skuggorna! Det fenomenet finns väl bara i Norden. Jag menar att ljuset kommer in praktiskt taget horisontellt.En annan vurm är handbroderade textilier. Denna blå duk är också en liten pärla tycker jag. Jag anser att jag gör en kulturell insats när jag köper fina textilier, som uppenbarligen ingen uppskattar, eftersom de nästan inte kostar någonting.

5 kommentarer:

teresa sa...

Blått-vitt är härligt!! Hela mitt hem är blåvitt o jag älskar det.
Och vilken kulturgärning som du säger att någon tar sig an all den där handsydda kvinnokraften..

MiA sa...

Hej!
Blåvitt är verkligen snyggt! Det känns så tryggt och hemtrevligt :)

Mönstret på duken påminner väldigt mycket om mönster som finns hos "Gammalsvenska Handarbeten". Eller fanns..? Jag vet inte om företaget finns längre. Vet du?

Ha en skön kväll!
MiA

kristina sa...

Hej Mia!
Nej, jag vet inte något om Gammalsvenska Handarbeten överhuvudtaget. Det skulle vara bra om man kunde få tag i gamla mönster ibland, men det är väl också bra om man kan skapa egna efter gamla förebilder.

hea sa...

Ja, visst är det sorgligt att alla dessa fantastiska textilier inte värderas högre! Ett sånt arbete som ligger bakom...
Mycket vacker skål oxå! Jag köper oxå på mig porslin, glas och textilier på loppisar. Vare sig jag behöver dem eller inte... Men de glädjer mig! Mår bra av vackra ting!

liene sa...

Hej! vilka undebara saker!!!!!!
man blir glad att se på de!
jag gillar med hitta på såker...
så min interese för garn har blivit nät butik
www.lienesdesign.se
fina garner ,kvalite och fast frakt himmel för en stickare....
hoppas att du hittar något som passar dig!
mvh liene