onsdag 15 oktober 2008

Shoppingronda i Stockholm

Två dagar i Stockholm med PetraO blev mycket inspirerande, både vad det gäller att uppdatera sig i garn- och tygutbud och inom vårt jobb. Petra var utrustad med en adresslista till lämpliga garnbutiker, så vi lade upp en rutt och besökte nog alla på listan. Tursamt nog fanns det på vägen till dessa butiker både Svensk slöjd och Hemslöjden och tygaffärer. För att inte glömma Afro art, Designtorget, inredningsaffärer m.m. Man kan hinna med mycket på en dag.
Jag köpte filtad trikå med duttar på i flera färger, samt slät grön (användbar till mycket) hos Ohlssons tyger på Sveavägen 34. Det skall bli spännande att se vad det blir av dessa, men jag var tvungen att ha dem bara.
Jag har numera lite svårt att bara köpa garn, som inte skall vara till något särskilt, så vi var i många butiker utan att köplusten infann sig. Hos Wincents sa det klick, när jag tittade i ett Rowan-magasin. Det var ögonblicklig förälskelse och jag gick ur affären med en påse med garn och mönster till föremålet för min beundran. Fin affär med trevlig och kunnig ägare som just kommit ut med boken Sticka mera, som finns i bokklubben Skaparglädjes utbud denna månad för 199 kronor. Samma pris som introduktionspriset i butiken.

Av det garn som jag köpte samtidigt med socktobergarnerna har jag stickat en cape eller vad man skall kalla det. Den knyts för närvarande över axlarna som en "kamkofta", men jag kanske ändrar lite mot halsen så småningom. Den hade premiär på konferensen som var orsaken till Stockholmsresan. Klicka på bilden så ser du tydligare hur garnet ser ut.

7 kommentarer:

Annabell sa...

Tyget med duttarna ser intressant ut, undrar vad det ska bli?

hea sa...

Åh, vilken underbar dag ni måste ha haft! Blir riktigt avundsjuk...

Janette sa...

men, är det ETT garn på bilden längst ner? har du inte satt ihop flera, eller har jag missuppfattat?

Vilka coola tyger med duttar på :-) Vad ska det bli? :-)

/J

kristina sa...

Jo, det är ett garn. Kolla det tidigare inlägget, så ser du garnhärvan. Men, jo du har också rätt, för garnet är sammansatt av olika garner. Dyrt är det också, enligt vad jag tycker, men kul.

makiato sa...

Det låter som ni haft det toppen på resan. Härligt med ny inspiration!

vintage & shabby chic vackra ting i vardagen sa...

Tack för din kommentar hos mig. Det verkar som du har kul "grejjer" på gång.
Ha en bra dag!

blomman sa...

Tack för att du hjälpte mig med namnet. Stoppsvamp..Har aldrig hört det förr. Tänk att jag haft ett helt gäng stoppsvampar i min slöjdsal och att stoppning tidigare ingått i slöjden. Undrar hur många som nu kan stoppa av oss textillärare? Sen blev jag ju helt galen i det filtade tyget. Så snyggt. Jag får skicka min syster som bor i Sthlm och handla lite.