söndag 2 maj 2010

En blå dag!

Idag vaknade jag till en alldeles blå himmel! Det är inte så ovanligt denna vår, men idag var det inte heller någon blåst, och jag förstod redan från början att det skulle bli en alldeles underbar dag.
Min man och jag gick på promenad ned till badklipporna och där låg vi och solade ansiktena, en lagom stund, för att inte bli brända. Vi hörde ejdrarna småprata med varandra och det låter så mysigt.
Resten av dagen blev det trädgårdsarbete. Mest rensning av kirskål, faktiskt, så jag har lite ont i händerna. Det skall bli skönt att sätta sig och sticka en stund. Men först några färska bilder från idag på temat blått.Rönnarna och björkarna är nästan helt utslagna. Gränskan är fortfarande lite tunn och genomskinlig och det är så vackert när solen lyser igenom bladen. (Jo, jag har beskurit rosorna!)
En stor del av trädgården är täckt med vintergröna, som marktäckare och just nu blommar den för fullt. I övrigt försöker jag att skapa blå mattor med balkansippor och scilla, men det tar givetvis många år. De är dock tillräckligt många för att jag skall kunna uppleva känslan av ett blått hav.

7 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Underbara bilder. kanske lite blåa engelska klockhyacinter skulle platsa - doftar ljuvligt...

kristina sa...

Ja, Willow Fairy, det skulle jag verkligen vilja ha!

miastick sa...

Haha, ja verkligen :) Men det var väldigt blått idag med himlen och havet- och blommorna.

MiA sa...

Javisst är det härligt vackert nu och några veckor framöver när träden slår ut och är så där skirt ljusgröna :)

PetraO sa...

Vad vackert!

skapasaker sa...

Å vilka vackra bilder! Jag har glömt titta uppåt idag så min dag har mest varit grön. Men, vilken dag!

makiato sa...

Ett väldigt vackert blått hav!
Din dag låter strålande.