tisdag 27 april 2010

Lycklig mottagare av en utmärkelse


Fale artut har skickat en utmärkelse till min blogg! Jag måste medge att det känns lite speciellt att få en utmärkelse, även om jag inte alltid hinner ta itu med dem så som de förtjänar. Jag tänker att någon kan tycka att man är nonchalant, men det är lika bra att erkänna att tiden inte alltid räcker till och rätt var det är känns det som att det runnit för mycket vatten under broarna och så får det bero. Denna gången är det inte så!

Sju saker om mig själv.

Om någon tror att man besitter egenskaper som är cementerade och inget att göra åt, så skulle jag vilja säga att det är ett felaktigt antagande. Att jag har blå ögon är ovedersägligt och medfött, men att jag har tålamod är något som kommit med åren. Därför är det svårt att säga något själv om hurdan jag är. Det mest utmärkande ser man kanske inte ens själv, och självbilden skiljer sig säkert från betraktarens. Jag har dessutom tidigare försökt att säga något under samma tema tidigare och man vill ju helst inte upprepa sig, så då får man väl gräva lite djupare.
1. Jag gillar ”det lilla livet”. Det är ett uttryck för att man lever med sig själv och sin familj, vänner och släkt. Jag lockas inte av ett liv i rampljuset, inte heller känner jag någon längtan till att göra global karriär eller liknande. Det är där i det lilla mitt fokus är (när jag inte jobbar eller tänker på jobbet). Jag gillar att ha folk omkring mig och till stor glädje har såväl min äldste son som en brorsdotter tydligen samma fokus, för i lördags var vi på ett jätte-inflyttningsparty hos den senare och hennes sambo. Massor med släkt och vänner i alla åldrar! Jättetrevligt! Tack Elsa och Laban!
2. Jag gillar att jobba! Så mycket att jag för ett antal år sedan kände att det blev för mycket så jag nappade på ett pensionserbjudande om att gå ner till 50%. Detta är helt fantastiskt! Lagom mycket jobb och en hel del tid för handarbeten, blommor, trädgård, musik m.m.
3. Jag trivs hemma. Missförstå mig inte! Jag gillar att resa också, men vad jag menar är att när jag är hemma gillar jag att sitta och sticka eller läsa eller liknande och jag blir inte otålig och måste hitta på att åka runt för att inte ha tråkigt. Jag tycker det är mysigt att bara vara hemma med min man. Vi brukar likt Emil i Lönneberga säga ”Du och jag…” (Här blir det inte Alfred men den förmedlade känslan är densamma. )
4. Jag märker att en egenskap uppenbarligen är att jag är ordrik! Bättring!
5. Jag är oftast nöjd med mig själv, min situation och livet i stort.
6. Jag älskar att jobba med textil. På senare år mest med garner, men det har växlat genom åren. I det ligger också en stor kärlek till färger och hur de går att kombinera.
7. Att vara farmor är en ynnest, eftersom barnen hör till de största källorna till glädje. Jag har fyra älsklingar och ett till på väg.
Nu skickar jag utmärkelsen vidare till Min inspiration och Textil stil. Två olika men vackra, inspirerande bloggar!

5 kommentarer:

Yarny sa...

Grattis till fin utmärkelse!
Kul att få läsa lite om dej.. vi är nog både lite lika och lite olika. Jobbar gör jag helst så lite som möjligt - så det är olikt. Men jag trivs bäst hemma och med min lilla familj. Och så har jag svårt att ta hand om utmärkelser. Tiden räcker ju inte! Just nu pillar jag för fullt med nya bloggen - hoppas du vill besöka den :) - och tackar så jättemycket för att din fina uppskattning här istället. Om du vill läsa lite om mej tror jag det finns något tidigare inlägg.. titta under kategorin "awards".

Ha en fin kväll!
Kram
MiA

Carina sa...

Du har något att hämta hos mig.

fale artut sa...

Stor lycka är att trivas tillsammans! Må så gott!

The Willow Fairy sa...

Kul att få veta lite mer om dig. Det där med Du och jag känner jag igen...

Textilgaraget sa...

Grattis till utmärkelsen. Jag förstår dig att det är helt underbart och bara behöva jobba 50%. Tänk vad mycke man kan hinna med av allt man vill göra. Varje dag önskar jag att jobbet inte tog så många timmar av ens vakna tid. Ha en god fortsättning på din krativitet. //MalinSj