torsdag 20 maj 2010

Jösses vad det blommar!

Igår var rubriken "Mellan hägg och syren". Jag förstod på någon kommentar att det inte längre är allmänt bekant var uttrycket kommer ifrån, så därför drar jag det i korthet. För er som redan vet, så går det bra att hoppa ner till bilderna direkt!
Förr i tiden, då det inte var allmänt med semester, så kunde ändå en hantverkare ta en vecka ledigt, eftersom han rådde sig själv. Frågan blev då närmast när på året detta skulle ske? Enligt vad jag hört, så var det då en skomakare som stängde butiken med skylten "Stängt mellan hägg och syren". För honom var det den vackraste tiden på året, och jag är beredd att hålla med. Många andra också uppenbarligen, för uttrycket har blivit allmänt vedertaget. Så här ser häggen och syrenen ut idag! ...och så här ser magnolian ut!
Nästan alla blommorna har någon liten brun fläck i år, beroende på att det varit för kallt med någon frostknäpp efter det att knopparna visat färg. Det tål de inte! Så länge de har "pälsen" på sig är de mycket tåliga, men de har en förmåga att slänga av sig den lite för tidigt! Tyvärr!

6 kommentarer:

Sandra sa...

Magnolian ser helt underbart läcker ut på fotot!
Är den svårskött?

Helena sa...

Jättefina bilder du har och en fin hemsida. Lycka till i fortsättningen!

fale artut sa...

Ohhh, magnolian är ju som en dröm!
Tack!

Medea sa...

Hörde från Mia (minspiration) att du kanske hade lust att komma på stickcafé på Centralen i Göteborg i morgon. I alla fall så stickar jag och någon mer där mellan 17.45 och 19. Du är välkommen!
/Efwa

The Willow Fairy sa...

Mellan hägg och syren är absolut min favorit tid på året. Det växer så det knakar, grönskan är ljus och skir och det luktar så gott av första daggen på kvällarna och solen värmer på riktigt lång in på kvällen och man känner att man lever på riktigt igen efter vintern...

Textilgaraget sa...

Hej
Nu blev det kort semester i år för nu börjar syrenen snart att blomma här. Häggen har blommat sen i tisdags tror jag. Allt exploderade i förra veckan. Synd! Må så gott //MalinSj