tisdag 16 februari 2010

Vintage igen!

Nu är jag klar med alla pusselbitarna i projektet.

Nu har jag samlat färgade garner till framstycket i halvangora, som Tant Kofta har färgat. Sedan fick jag tag på 70% ljuvligt mjuk angora från Eva i Stäket och slutligen efter en hel del efterforskningar ett ljusgrått naturfärgat, melerat lammullsgarn från Noda på Färöarna. Kvaliteten heter Junik.
Häftet har jag haft länge, men tittade åter i det i samband med julstädningen. Där fanns denna kofta med de underbara små prickarna i ränder på framstyckena. Det där med mönstrade framstycken var modernt också på 50-, 60-talen, så jag har stickat en liknande kofta för längesedan och tänkte att det kunde vara kul att göra något liknande igen.
Så här ser häftet ut!OBS! Bilden med mönstret går att läsa om man zoomar in den. Kanske måste man spara ner den på egen dator först? Mitt bildprogram klarar att göra den läsbar.

Nu när allt fallit på plats vill jag börja snarast, men jag måste sticka färdigt en vante ikväll först. Kanske, kanske hinner jag börja?

4 kommentarer:

PetraO sa...

Den kommer att bli såååå fin!

Sunna sa...

Är övertygad om att den blir underbar, ska bli kul att följa

frisky frog sa...

Wow, vilka färger! Med det mönstret blir det säkert ur snyggt som helst. =) Det hade varit roligt om du låter oss få en liten glimt då och då under resans gång.
Ha en bra dag!
/Kram

teresa sa...

Vad fin koftan kommer att bli.
Härlig stavning - "chick"!