lördag 20 februari 2010

Insnöad!

Man tror inte sina ögon! Nu har det snöat lite hela tiden sedan i torsdags. Min man försöker hålla jämna steg med skottningen, men det är ett stort jobb. Nåja, vi klarar oss väl, men hur går det för de stackars fåglarna? Vi har som bundsförvanter fyra koltrasthannar + någon hona och så skatorna förstås! Småfåglarna brukar inte vara så flitiga hos oss, antagligen för att vi matar skatorna.
Idag kändes det som att det inte var någon idé att lägga ut något i den djupa snön, fast fåglarna ropade på mat. Jag prövade med att lägga ut jordnötter och krossdad talgboll i ett plasttråg. Jag var osäker på om de stackarna skulle våga sig fram till det? Jodå, det gick bra! Men det dröjde bara en liten stund, så var det en massa snö i tråget också. Man undrar hur det skall gå för de stackarna, eftersom det inte syns något slut på snöandet ännu? På de 40 år vi bott här har det aldrig varit så mycket snö i trädgården.

Härinne är det låtsad vår! Underbara vårblommor piggar upp! Annars är det rätt mysigt att få lov att sitta inne och goa in sig.
Bakstycket blev klart igår kväll.

2 kommentarer:

Lavendel sa...

Min sne er heldigvis smeltet lidt væk! Jeg længes efter vår! Stakkels fugle - god weekend!

Myggan sa...

Även små skator behöver hjälp med maten.
Jag får dåligt samvete när jag kommer hem från jobbet och ser att fågelmaten är slut. Jag matar även haren (den tulpantjuven) med morötter varje dag. =/
När man är stor måste man vara snäll.
Heter det inte så i reklamen?
/Anna