onsdag 2 december 2009

Tomtens kickoff!

Idag gör jag ett blogginlägg som är en del i dagens tävling på Tomtekalendern.

Tanken är direkt hämtad från hur det var för min mamma i alla år. Hon ordnade sagojul för barn och barnbarn och var den generösaste av alla! Honnör för dessa festorganisatörer, som underlättar för yngre stressade människor!

Vad gjorde tomten på sin kickoff?
I år, på tomtens kickoff, var temat DE GLÖMDAS julklappar. Den entusiastiska inspiratören från konsultfirman Igångsättarna talar engagerat och målande om De glömda. Då tänker du genast på de nödlidande uteliggarna, som i allra högsta grad behöver att någon tänker på dem och skänker pengar till Stadsmissionen, Frälsningsarmén etc. Men nej, De glömda tänker även på dem och skänker pengar så att de får en julmiddag och värme, kanske t.o.m. en present.
De glömda tänker på alla! Det är en mamma, farmor eller mormor som bjuder på julmiddag, samlar släkten, har det pyntat och fint, med god mat och hon ser till att alla har det trevligt. Hon önskar inget för egen del. Hon tycker att glädjen med att se en lycklig familj omkring sig är belöning nog. Hon ger de finaste handskar till den unga mamman som inte har råd med någon lyx. Hon listar ut vad var och en verkligen önskar sig och slår in de vackraste paketen. Hon lyser av glädje när hon ser dem öppnas och leendena som sprids över överraskade ansikten. Hennes glädje är givandets glädje!
Men hör ni Tomtar! Nu skall ni koncentrera er på hur ni skall närma er denna grupp. Inte för att de blir utan julklappar, för det får de, utan för att hitta deras outtalade önskningar. Det finns också sådant som skulle överraska dem! Något fint till dem själva! Något utöver halsbandet eller pärlplattan från barnbarnen från dagis, julgodiset från dottern, eller julkakorna från sonen. Det kan bli en mycket knivig uppgift! Hon har ju allt, i alla fall vad hon själv tycker!
Nu gäller det för er att jobba i grupper om 4 med brainstorming för att lösa uppgiften. Ni redovisar 30 förslag om 30 min!

1 kommentar:

Evas Passion sa...

Det var nagot att tanka pa verkligen!!