måndag 14 december 2009

Tillbaka från Stockholm


Alltför sällan blir det av att åka till Stockholm. Jo, jag åker rätt som det är i jobbet, men då hinner man inte "göra" stan', tråkigt nog. Nu var vi bara uppe halva lördag och till kl. fyra på söndagen, men fick ändå ett späckat och roligt program.

Anledningen till resan var ju att min moster fyllde 85 år. Hon är en helt fantastisk kvinna, som aldrig slutat jobba, utan håller på för fullt med alla upptänkliga uppdrag. Jag är dessutom hennes "Gullunge"! Det är underbart att vara över 60 år och ändå vara någons gullunge.

Kalaset, med släkt och vänner var så trevligt! Långväga gäster, som bara träffas vid sådana här tillfällen. Utan släktträffar skulle det gå väldigt långt mellan mötena, men nu ses vi vid bemärkelsedagar, vilket är väldigt bra.

Förutom kalaset fick vi också träffa sonen, som var hemma från Irland i annat ärende i Stockholm. Vi gick på Waldemarsudde med underbara utställningar. Det var tema Finland, Carl Wilhelmson och textila juveler! Det var verkligen värt resan bara det! Blommorna där är också värt ett besök!

På söndagen träffade vi sonen igen och gick på Medelhavsmuseet, med specialutställning kring temat Medea. Vi gick också och strosade runt kring Sergels Torg med alla julbodar m.m.

En riktigt härlig helg!

Väl hemma hade amaryllisarna, som jag skurit av, för att de skulle hålla sig bättre, knappt förändrats alls! Rekommenderas!

7 kommentarer:

Carina sa...

Vilka otroliga blommor, sååå vackra. För mig är dom väldigt mycket jul och väldigt mycket min mamma och pappa. Fast min man har också varje jul så jag är lite nostalgisk.

Visst är det kul att komma till Stockholm ibland. Vi har mellandottern där som börjar läsa till läkare i januari så hon kommer att bli där en hel del år framåt. Får se hur stor glädje vi kommer att få av det. Din moster låter som en härlig kvinna. Fler sådana står på önskelistan.

Lavendel sa...

Jeg elsker Stockholm, selv om jeg kun har været der én gang. Jeg længes, og jeg vil helt sikkert komme igen.. dine blomster er så smukke!!!

Sunna sa...

var och såg en underbar utställning med bara amaryllis, underbara blommor. jag är lite avundssjuk på din helg, släkt, kalas och mysshopping. härligt

Tant Kofta sa...

Amaryllis är så vackra.
I år ska jag absolut använda snittmetoden.
Många hej och ha en bra vecka.

Evas Passion sa...

Vad fina amaryllisar!!!!!Dom ar sa vackra!!!!
Och vad underbart du haft i stockholm!!!!!

The Willow Fairy sa...

Vilket härligt fång amaryllisar. Jag visste inte att de håller bättre när man kapar dem. Jag har hört att de står längre om man kapar ståndaren så det inte kan bli frön.

fale artut sa...

Vackra Amaryllisar, det var ett nytt tips! "Vilket bellen" betyder helt enkelt VILKET TÅLAMOD! Ha det bra!