söndag 27 december 2009

Härliga mellandagar

Hej igen och god fortsättning på julen!
Nu har jag tagit helg några dagar och inte öppnat datorn överhuvudtaget, så känner du dig negligerad så beror det på det. Jag älskar julen och hänger mig åt det. Julaftonen hemma hos äldste sonens familj på Tjörn var lugn och riktigt jultrevlig! De härliga barnbarn hade full fart, förstås. Speciellt lilla tjejen som hela tiden "pucklar på" sin älskade farfar. Det är verklig kärlek, vad jag kan förstå.
Juldagen firades här hemma tillsammans med två söner med familj alt. respektive samt min bror och svägerska. Det är traditionsenligt helt underbara dagar, som jag ser fram emot under lång tid. Efteråt gläds jag vid tanken på dem.
Jag lyckades pricka in amaryllisblomning ganska bra, eller hur?Stickning har jag inte heller varit utan. Jag har stickat en solfjädersjal efter ett mönster som PetraO tidigare presenterat och som jag sett i verkligheten. Hennes är stickad i grövre garn och helt ljuvlig, men denna i mitt nya garn Drops Delight blir också bra. Garnet skiftar i färg pch det har fallit sig så att varje "solfjäder" har blivit i en färg.
Jag har stickat med stickor nr 4. Garnåtgång 3 nystan. Riktigt läckert tycker jag. Allt ser hopknycklat ut och det kommer att se helt annorlunda ut när den är utspänd. Jag återkommer med det.

4 kommentarer:

Annabell sa...

God fortsättning!

fale artut sa...

Det där ser riktigt lovande ut!
Ha det bra och Gott Nytt År!
Härlig upphängning av julpynt!

PetraO sa...

God fortsättning! Det ska bli spännande att se den live så småningom - jag har precis påbörjat en ny och den är lika rolig att göra som den första!

Myggan sa...

Det ser ut som om du har det bra på din ledighet. Visst är det skönt att ha familjen omkring sig runt Jul?
En Jul utan Frisky Froggen är ingen riktig Jul.
/Anna