lördag 3 juli 2010

Tacksamt mottaget!


Tack snälla Fale Artut för den fina utmärkelsen! Den gjorde mig särskilt glad, eftersom den fick mig att känna att verkliga vänner tror inte att man övergivit dem bara för att man inte hör av sig på ett tag.

Jag har fullt sjå med vattning eftersom vi har totaltorka. Björkarna börjar gulna och om jag inte vattnar i trädgården så skulle alla odlarmödor vara gjorda i fåvitsko. På eftermiddagen går jag ner till badet och får underbara bad. Det är nästan det bästa med sommarvärmen! Jag menar det att vattnet känns som sammet och är precis lagom att simma runt i. Barnbarnen hoppar och dyker mest hela tiden från bryggan.

Dessutom har lackat golv två gånger på tidiga morgnar och i morgon bitti blir det tredje lagret. Det är parkettlack med lite vit brytningsfärg i för att furugolvet skall vara vitare och dessutom inte gulna så som det träslaget har för vana att göra.

Nu skall jag sköta mig som avsett när det gäller utmärkelsen! alltså 5 saker om mig själv.

1. Jag har svårt för att få ordning och snyggt inne, när man kan prioritera att vara ute. Det finns mycket som blir liggande framme, för jag skall ju snart ha det igen....etc. Det finns för många ursäkter i min hjärna. Undrar om det kan räknas till det kreativa? Tur att man får gäster ibland, så att man måste plocka undan.

2. Jag älskar sommaren! Jag lever nog lite för mycket för den. Men till min stora glädje har sommarhalvåret mer och mer blivit ett halvår i och med att jag gick ner på halvtid. Det är underbart! Posten är omställd till landet till första oktober.

3. Jag är alldeles för rädd om mina käder (som jag har i stor mängd!) Jag nänns liksom inte använda dem, vilket leder till att jag mycket går i samma kläder, speciellt här på landet. När jag försökte hitta något jag inte behövde vara rädd om inför målningen fick jag till slut låna en T-shirt av min man. Jag tror att mamma inpräntat detta i min hjärna i tidig ålder, så jag kan nog inte ändra mig, verkar det som.

4. Glädjen med stickning och virkning, som jag älskar, ligger huvudsakligen i att planera, skaffa garn i rätt nyanser, göra mönster etc. Plaggen blir oftast helt till belåtenhet. Men sen använder jag dem knappast. Några gånger kanske, sedan blir de liggande. Vissa plagg används mer än andra, det skall sägas i ärlighetens namn, men ändå. Därför kör jag mest med tunna garner numera. Det tar längre tid att göra och det tar mindre plats i lådor och kistor.

5. Parfymer är en passion! Jag har massor och använder olika dofter efter säsong och humör. Vädret spelar stor roll härvidlag, liksom kläderna jag bär. Jag känner mig aldrig färdigklädd förrän jag har fått på mig en passande doft.

Nu skall också utmärkelsen gå vidare till fem bloggar.

Min kära svärdotter Howdy sailor har en rolig blogg, som ibland ligger nere. När den är igång får man många roliga stunder. Själva livet gör att jag tycker hon är värd en utmärkelse, inte bara för bloggen!

Tvillingarna Frisky frog och Myggans surr är sköna personer som delar med sig av en vardag full av liv.

PetraO blir väl trött på alla utmärkelser, men hon är min favorit! Vilken känsla i bilder och grejor! Såååå snyggt!

Lavendelstrik ger mig en känsla av flash-back från våra somrar på Läsö när barnen växte upp. Hon bor inte på Läsö, men väl i Danmark och det känns lite hemtamt med mycket nostalgi. Härlig blogg!

3 kommentarer:

fale artut sa...

Ta Du hand om Dina blommor, vi andra klarar ju att dricka själva....
Parfym är härligt, man jag kommer nästan aldrig ihåg att av den...
Jag är glad om jag lyckas åka till stan i annat än "civila" kläder...
Visa upp dina kreationer vet ja, det är väl inget museum du skall ha! De ärsäkert urtjusiga allihopa! Heja, Lakritsblomman!

Lavendel sa...

Takk søde Kristina!!!!

frisky frog sa...

Tack snälla! Vilken ära att få en utmärkelse av dig.
Ha det härligt i sommarsolen.
/Kram