tisdag 6 juli 2010

Rosornas tid

Idag har jag varit ute och fotat nästan alla rosbuskarna, utom fem som inte blommar ännu och två som redan blommat ut. Det låter storslaget, men det är egentligen bara New Dawn som kommer att bli riktigt överdådig i år, som vanligt. Många har delvis frusit i vinter och andra är så nyplanterade att de inte kan bli så stora första året. En del försvann när vi rev de gamla bodarna för att ge plats åt den nya friggeboden. Där blir det inte plats för några rosor för alla fönster, men väl ett blåregn (om det blir kraftigt nog att komma upp fastän det inte är full sol)

Några av rosorna är planterade för mycket längesedan av min mamma. Jag vet inga namn på flera av dem, men de har antagligen präglat min rosensmak.New Dawn
Polstjärnan
Här kommer sådana som jag har planterat själv.
Polkagrisrosen är en rufsig härlig buske. Här med en digitalis rätt igenom busken.
Rebecka som är gul utvändigt och rosa invändigt.
Lea Renaissance
Okänd från inomhuskruka.
Honungsrosen som doftar underbart!
Tyvärr vägrade programmet att ta med alla bilderna, så imorgon kommer ytterligare bilder!
Livet är underbart!

2 kommentarer:

Signe sa...

Vilka fina rosor...New Dawn är verkligen en av mina favoriter!

Samtal från min trädgård sa...

Vackra bilder! New Dawn är också min favorit, men tyvärr verkar den ha frusit, jag har flera stycken, även min vackra Louise Odier verker ha tagit vintern dåligt, men jag får klippa ner och se vad som händer. Har även fjärilsbuskar som har frusit och en bambu, men sistnämnda har tagit sig redan nu.