fredag 22 augusti 2008

Livet på landet


Jag har haft krinium nu i två år. Förra året planterade jag dem i rabatten på södersidan, men inga blommor kom. Stora tråkiga blad kom, men som sagt inga blommor. I år trodde jag inte de gamla skulle komma tillbaka för de såg lite sönderfrusna ut, så jag köpte nya och planterade i krukor istället. Både de gamla och nya har kommit fint. Hela sommaren har gått och inga blommor! Nu i denna vecka kom det hastigt och lustigt, utan att jag sett stängeln, fantastiska blommor på en av dem i krukor. Jag tyckte det var bäst att porträttera undret, för det kanske blir en kort glädje. En face, i profil och hela rufset med blad och allt.



Howdy sailor har varit på vårt dass och gav som förslag att jag skulle skicka en bild till någon inredningstidning! Skämt åsido, det skulle jag aldrig göra och ingen skulle vilja ha det heller, men visst är han fin? Fick honom efter att ha sett Mamma Mia 4 gånger i samband med ideellt biografarbete.

Nu är det ju också så att jag håller på och stickar och jag tänkte att det kanske skulle vara kul för dig att se vad jag håller på med. Det är ett Tjörnprojekt med humrar och eklöv, sedan får vi se vad det blir härnäst. Det är jätteroligt att se arbetet växa fram nu igen för jag har haft stiltje på den fronten ett tag. Suddig bild? Det passar bra i det här fallet eller hur? Det ser ungefär så ulligt ut som det kommer att göra när jag har behandlat jackan när den är färdig.



5 kommentarer:

PetraO sa...

Colin på dasset är helgrym!

Howdy Sailor sa...

Jag hävdar fortfarande att det är en inredningshit med en permanent karl på dasset, gärna med armarna i kors dessutom.

Howdy Sailor sa...

Jag blev så ivrig av Colin att jag glömde säga att humrarna är underbara. Är det eget mönster?

Myggan sa...

Om jag hade utedass skulle det definitivt fått se ut som ditt. Han är en av mina absoluta favoriter....
/Myggan

Jennie sa...

OK trevligt dass... Men vilken stickning! Fantastiskt mönster! Är det egenkomponerat?