måndag 25 augusti 2008

Får i olika skepnader

Vi ser en stor flock får när vi åker till affären och det är roligt att följa lammen från de första stapplande stegen till att de nu är riktigt stora. De är grå när de är vuxna och svarta som lamm. Man blir lika förvånad varje år över detta mysterium. Men... det är kanske inte konstigare än att många av våra barn är vithåriga medan de flesta vuxna har mörkt eller cendréfärgat hår. Det finns också vita får i vår närhet, men bara i litet antal. De fina fåren på bild är från gravfältet Pilane på Tjörn. De ligger så fint bland stenskulpturerna på sevärd utställning. Skulpturen på bilden är från förra årets utställning.


Gillar man får ligger det nära till hands att älska ullen! Och vad man kan göra av ull för värmens skull och för uttryckets. Här är några exempel på pulsvärmare på temat får.


3 kommentarer:

PetraO sa...

De stickade fåren hade jag nästan glömt - de är underbara, kanske något för en ny workshop "stickade och virkade djur..." Kram

frisky frog sa...

Vilka fina får! De stickade kommer jag ihåg från någon workshop i garnteknik. Hade glömt dem, men nu blir jag sugen på att göra något liknande.
/kram

Helena sa...

Det känns så lyxigt att varje dag kunna ta del av din fantastiska förmåga att inspirera andra! Nu behöver man inte sakna "klang" lika mycket:)