måndag 9 november 2009

Mudd med min nya kant

När jag gjorde kanten till mina Tyrolean Legwarmers, kände jag att den idén kommer jag att utveckla vidare. Nu skall jag ha genomgång, i veckan, på hur man monterar i stickning, på distanskursen om garntekniker (LSG205) som ges på Göteborgs universitet. Det blir alltid roligare om man kan visa på något användbart, så jag har stickat denna mudd, för att visa hur man syr ihop maskor.
Jag gillar utseendet på "torra" garner, men de är ju inte så mjuka, så därför har jag alpackagarn i det gröna, som kommer närmast huden och Guernseygarn i upphöjningarna. Mönster kommer om det finns intresse för det.

11 kommentarer:

fale artut sa...

Men Kristina, så fina de är! Måste ju passa till hansspunna, tunna, garner. Både enkelt och sofistikerat! Mönster låter Fale bra!

Lenis sa...

Ser jättefint ut! Är en utav studenterna i distanskursen och ser fram emot träffen i slutet på veckan. Mönstret på mudden skulle tacksamt tas emot. :-)

Carina sa...

Vad nyfiken jag blir. Kan du inte berätta för mig om den där kursen? Skriv ett mail bara till mig om det funkar bäst.

Vilka fina muddar du har gjort. Bara färgen upplyfter det hela och allt tillsammans gör dom jättefina.

Kristina sa...

Hej Carina och andra som ev.undrar om kursen! yvärr är det en specialiseringskurs och man måste ha två terminer textil utbildning från universitetet för att bli antagen. Jätterolig kurs för den som är kvalificerad! Den går nästa höst igen!

PetraO sa...

Åh vad fin de blir (mönster är mycket önskvärt!)

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Kristina!
Så snyggt, håller med om att det "torra" ger mönstret själva stunsen.
Med många varma hej fr. Koftan

metamorphosis sa...

Vilken snygg kant det blev - liksom en elegant avslutning på dragspelsmudden! :-)

Evas Passion sa...

Jattefint det blev!!!!Fargerna ar ju otroligt fina!!!

Mot nya tider sa...

Synd man inte går kursen, skulle behöva få en återblick i hur mna syr ihop det snyggt. Du har tidigare pratat om ett stärkelse på tub man kan köpa i butik. vad hette det märket?

Eva i Stäket sa...

Jag kan verkligen intyga att kursen är jätterolig! Jag gick förra hösten.

Kristina sa...

Hej "Mot nya tider"!
Det stärkelset heter "Verda-stärkelse" och är ett permanentstärkelse. Det fina med det stärkelset (till skillnad från "Gårda") är att man även kan använda det på ull, till pressveck, hattar som inte håler formen m.m.