lördag 14 november 2009

Ett ufo äntligen färdigt!

Minnesgoda bloggare vet att det var längesedan jag stickade färdigt min Tjörnkofta. Jag hade också klippt upp och monterat allt som skulle färdigställas med garn, men den slutliga monteringen med tygklädda kanter, snedremsor vid klippta kanter etc. hade inte blivit gjort. Koftan hängde på min provdocka och såg helt klar ut, så när som på knapparna, men det var att bedra sig själv.
Jag är en sån' som kommer överens med mig själv om saker och ting och så håller jag dessa löften. Nu började jag emellertid bli riktigt trött på mig själv, för denna gång gällde det en stickning som var åtråvärd. Jag hade lovat mig själv att inte börja på "Stora spetskragen" från Bohus Stickning innan jag hade färdigställt Tjörnkoftan. I veckan blev den klar och jag har självklart börjat sticka på bohuskoftan. Jag har kommit till varv 30 av 69 mönstervarv, så det matar på.
Anledningen till att jag verkligen fick det gjort var naturligtvis piskan. Det är konstigt att man alltid arbetar bäst med piskan över sig. Jag ville nämligen både ha klart koftan och vara på ett lämpligt mönstervarv på nya stickningen, så att jag hade material att demonstrera utifrån på garnkursen igår. Jag skulle bl.a. gå igenom flerfärgsstickning, montering och hur man gör egna mönster.PS.Det pågår en tävling hos Annas garndrömmar där man kan vinna garn m.m.

9 kommentarer:

Sunna sa...

Jag är så enormt imponerad, vilket arbete, vilket konstverk, otroligt

heidi sa...

Wow!!!!

Den är helt fantastisk på vartenda upptänkligt sätt!!!!

Carina sa...

Vilken kofta!!!
Jag har aldrig sett något liknande, verkligen läcker.

Lycka till med Stora spetskragen, är så nyfiken på den. Som du vet är jag ju en hängiven beundrare av Bohus sticknings alla mönster. Ska du sticka den precis som den är efter mönstret eller tänker du dig några modifieringar?

fale artut sa...

Milda himmel! Du är ju en riktig finlirare, vilket jobb! Ull är härligt när man skall göra ett sånt mästerverk!

Evas Passion sa...

Gud vad vacker!!!!Det ar nog en av de vackraste jag sett!!!!!!!Komplimager i massor!!!!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Kristina!
Vad otroligt fin koftan blev!
Jag gillar blandningen av traditon, nytänkt och elegans med Kristina färger.
Vi ses på knappkväll hos Bolla!
Många hej fr. Koftan

Call design sa...

Vilken tröja, den är så underbar och fin! Vilket arbete du lagt ned på tröjan så jag förstår att den har tagit tid att sticka!

Annabell sa...

Vilket konstverk!

Anna sa...

Kristina, vilken underbar kofta! Jag gillar den skarpt speciellt de underbara kräftorna.
Kram Anna