onsdag 18 november 2009

Mönster till dragspelsmudd med vågkant

Nu har jag monterat muddarna och stickat överkanten. Nu när de är färdiga har de också blivit fotograferade på. Flera bilder men inga särskilt bra, men bilden som visas är tydlig och man ser vad man får mönster till. De är lätta att sticka och är snygga i all enkelhet, enligt min mening.


Mönster till muddar med vågig kant

LÄS HELA MÖNSTRET FÖRST! SPECIELLT ANMÄRKNINGARNA!

Använd två färger. Mina garner har sträckning 22 m mönster/10 cm på stickor nr 3,5. I detta fall är det inte avgörande, utan man kan använda både tunnare och tjockare garner om man anpassar stickstorlek och antalet maskor därefter.

Lägg upp 25 m med garnet som skall vara i vågdalarna. (färg 1) Sticka ett varv avigt, och ett varv rätt. På det räta varvet ökas en maska i var och en av de 5 sista maskorna på stickan. Ett varv avigt. Byt färg (2) och sticka två varv rätt och ett avigt. Maska av 5 maskor rätt och sticka varvet rätt.

*Byt färg (1) och sticka fyra varv slätstickning och börja med ett rätt varv. På varv 3 ökas 1 m i var och en av de 5 sista maskorna på stickan. Byt färg (2) och sticka två varv rätt och ett avigt. Vänd. Börja nästa varv med att plocka upp en maska från andra maskan på förra avmaskningen, räknat från stickornas håll. Maska av 6 m rätt och sticka varvet ut.*

Upprepa mellan ** tills mudden känns lagom när du provar runt handleden.

Montering
Sy ihop kanterna med maskstygn (Färg 1) från maskorna på stickan till börjändans varv 2. När det är färdigsytt skall det vara fyra synliga varv slätstickning.

I överkanten plockar man med strumpstickor upp (färg 2) 3m i varje upphöjning (som har samma färg). Sticka slätstickning med avigan ut i fyra varv och maska av.

Anm. 1. För optimal montering: Lägg från början upp med ett skräpgarn. Tag av garnet. Sticka ett rätt varv med tunt persiennsnöre, starkt lingarn eller liknande. (Snöret skall vara starkt, tunt och glatt.) Tag av garnet. Därefter stickar man med färg 1 med början på ett avigt varv. Följ mönstret ovan. När man har sytt ihop början med slutet drar man ut persiennsnöret och kanterna är omärkligt ihopsydda.

Anm. 2. Vill man inte sticka den avslutande överkanten med strumpstickor måste man sticka den innan man syr ihop mudden.

Har du några frågor kring mönstret besvarar jag dem gärna

Hälsningar
Kristina

7 kommentarer:

fale artut sa...

Ser ut som jag får spinna något riktigt fint och göra något skoj, dessa är fina! Ska bara sortera mera ull först!

Evas Passion sa...

Fina!!!!Tack for monstret!!!

MiA sa...

Fina muddar i härliga färger! Tack för att du delar med dej av mönstret, jag har länkat från Mönsterarkivet. Hoppas det är ok med dej :)

Ha det gott!
MiA

The Willow Fairy sa...

Fina, den sidan lägger vi i favoriter. Tackar

frisky frog sa...

Jättefina muddar! Vad snällt att du vill dela med dig av mönstret.
/Ha en skön helg!
/Kram

Sunna sa...

De är så himla fina så jag tar gärna mönstret. tack så hemskt mycket

MarieE sa...

Tack för inspirationen och mönstret!