onsdag 14 oktober 2009

Upprepningens tjusning

Egentligen gillar jag att hitta på nya grejor att göra, men som jag sagt tidigare, det tar tid och tankekraft. Nu har jag under en längre tid hållit på med trädgården och det har tagit mycket tid. Ofta har jag kommit in helt utmattad och bara velat sätta mig vid stickningens autopilot. Jag har stickat 6 par vuxensockor och är på fjärde paret i småbarnstorlek.
Om du kommer ihåg babykoftan för en tid sedan, så gillade jag den, men den hade passformsfel. Om det berodde på mig eller mönstret vet jag inte, men nu har jag gjort en till. (Det skall bli en doppresent till en liten Norma.)Det är det som är så bra när man upprepar sig,..... man kan göra förändringar och ev. förbättringar! Garnet heter FÖN och är ett bambugarn som är mjukt och glansigt. Nu har jag gjort avmaskningen för bakhalsen högt upp liksom mönsterpanelen fram. Förhoppningsvis skall nu koftan sitta bra och inte kasa ner på axlarna. Koftan är dänkt och "struken" med händerna och ligger på favoritplatsen för ändamålet; spishällen!
Knapparna är läckert röda i pärlemor.Som en formstabilisering, men också som en liten dekoration har jag virkat smygmaskor i överkantens avmaskning.

3 kommentarer:

fale artut sa...

Ja Du, det syns att du kan dina saker! Jättefin och säkert bättre i formen. Fina färger, knapparna är MMMMMMMM!

Carina sa...

Och jag som tyckte den var så snygg vid första visningen, den förra koftan. Är den bara i babystorlek?

Evas Passion sa...

Den var jattefin den forra,och denna ar ju jattefion ocksa!!!!!

Fina knappar!!!