söndag 11 oktober 2009

Nu börjar innesäsongen på riktigt

Jag tycker i allmänhet att var tid har sin tjusning.
För varje år börjar julförberedelserna tidigare och tidigare och det känns fel för mig. Jag är präglad på att julen smygstartar vid första advent och fullt ut juldekorerat blir det dan före julafton. Nu har jag varit i flera affärer det det var fullt ös på julgrejor! Fel, fel, fel!!!! Däremot är det OK att börja plantera amaryllisar så att de blommar under advent (speciellt de vita!) och till jul.

Här är första krukan, som inhandlats på Returvaruhuset i Stenungsund för en femma. Även om den kom för några år sedan i massupplaga är den lika fin för det. Tre vanliga röda julamaryllisar som det kommer att ta lång tid för att komma fram, för nu flyttar vi till stan och sätter ner temperaturen här på landet. Då gror och växer de långsammare, så klart. De får dock stå kvar till glädje om och när man kommer hit igen någon helg. Nu är det också mossornas tid. Denna har suttit på en ruttnande gren, så den böljar sig helt naturligt kring lökarna.Jag har också planterat en aloe som snällt överlever på mitt kontor, trots att jag inte är där på hela sommaren t.ex. Vilka överlevare! Här har jag skurit av toppen på en stjälk, som blivit för hög. Se så vackert bladen växer i spiral.

6 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Amaryllisar - oj vad jag blev sugen på glögg...

fale artut sa...

TÄNK vad jag tycker lika! Yngsta dottern hade varit på en butik och sen ringde hon upp och tyckte verkligen att det var förskräckligt, JULSAKER NU! Det tycker jag med! Det blir mera känsla om man tar hösten först, och SEN advent. VÄNTAN var ordet.
STOR KRAM!

teresa sa...

Fyfyfy för julsaker redan. Jag älskar julen men börjar man för tidigt så är man ju redan mätt till 1a advent. Har ju dessutom precis accepterat att det är höst... (fast det låter mysigt att plantera amaryllis.)

Vågalis sa...

Snälla nån! Inte julskyltning redan väl? Låt oss få vira in oss i höstfilten först.
Föresten kan man säga att du lagt en filt av mossa kring dina lökar. Väldigt vackert är det!
Hälsn Elna

Evas Passion sa...

Krukan ar oroligt vacker som du har planterat amaryllisarna i!!!!!
Och aloe veran ar ju underbar!!!
Du har grona fingrar!!!!!

ha en underbar dag!!!

Samtal från min trädgård sa...

Vackert, vackert, men måste vi hålla på redan med jul och allt?

Att sticka aviga ifrån rätan ser lite amerikansk ut eller engelskt för den som vill, men du vänder alltså inte på stickningen utan sticker den ifrån vänster till höger. Det blir väldigt fint och stramt, maila mig på min bloggmail, så kan jag berätta mera om du vill.