måndag 16 september 2013

Från sommarens rosor till vinterns muddar

Förra året började traktens rådjur att helt förstöra rossäsongen. Så fort en knopp stod i begrepp att slå ut och jag såg fram emot nästa dag, så var de frmme på natten eller tidig morgon och åt upp hela buketten av knoppar. Detta gjorde naturligtvis att jag var helt förberedd på vad som skulle kunna hända i år. Så klart blev det inte riktigt som jag tänkt mig! Vis av skadan var jag för säkerhets skull framme med kameran när min vackra rosa mundi hade slagit ut ordentligt. Dels är ju dess säsong kort, dels ville jag ha något att titta på när rådjuren varit framme. Jag tog bilderna på förmiddagen alldeles före lunch.
 Denna dag hade vi en släkting på besök på lunch och vi satt ute  trädgården och åt och pratade, högst 20 meter från rosbusken. Efter lunchen skulle jag visa honom de vackra rosorna, bl.a. Döm om min förvåning när busken var helt tom. Inte en enda blomma kvar. Rådjuret hade helt fräckt varit där och ätit upp dem medan vi åt lunch. Tur att man har bildbevis på att den kan blomma.
Från randiga rosor till randiga muddar är vägen inte så lång. Dessa har också pärluddar, något större än de tidigare presenterade.


1 kommentar:

Carina sa...

Hej Kristina!
Vad roligt att finna att även du kommit tillbaka till blogg-världen. Jag kanske är på rätt väg ändå.
Ikväll har jag startat en studiecirkel i stickning och där fanns en fd student som du haft. Är inte världen väldigt liten så säg. Hoppas vi båda hänger på nu så jag får lite att läsa och känna mig uppmuntrad av.