lördag 1 januari 2011

GOTT NYTT ÅR!

Idag har det varit nyårskonsert traditionsenligt och vi har suttit och haft det mysigt. Igår på nyårsaftonen firade vi, min man och jag, det hela för oss själva. Vi åt gott och drack äkta champagne, egenhändigt inköpt på en vinresa till champagnedistriktet för några år sedan. Det gäller ju att inte låta champagnen ligga för länge!
På dagen var vi ute och gick på Delsjöns is i gristrande kyla, men på kvällen kom en fönvind eller någor och det blev snabbsmältning av snö och is. Det forsade från taket och alla istappar föll ner etc. Idag har vi minusgrader igen!
På textilfronten, på senaste tiden, händer det inte så mycket bildmässigt med min grå stickning, men nu är det bara har kanter kvar. Desto mer har hänt på färgningsfronten! Ni som följer PetraO:s blogg har redan sett att jag har haft färgningskurs med studenterna på mellandagarna. Både på förberedelsedagen (bara jag), färgningsdagarna och städningsdagen har jag och Petra färgat för glatta livet. Vi har haft garn i varandras bad och även studenterna och jag har samarbetat om bad till viss del.
Här är några bilder på färgfamiljer från dessa dagar. Mitt garn är ett fantastiskt Wensleydalegarn i aran-tjocklek. Det var ursprungligen 80-tals ljust aprikosrosa. Nu lyser det glansiga garnet i härliga starka färger! Jag gillar ju som bekant färger! Härligt! Man känner sig alldeles "nyrik"!7 kommentarer:

Carina sa...

God fortsättning på det nya året önskar jag dig också. Nu ska här bloggas. Jaja, jag gör så gott jag kan och det vet jag att du också gör.

Call design sa...

Gott Nytt År önskar jag dig, hoppas det bjuder på många roliga ögonblick och äventyr!
Och garnerna, wow vad fina!

fale artut sa...

Wensleydale är underbart! Vad är det för grovlek, bästaste Krisitina?

fale artut sa...

God Fortsättning såklart!

PetraO sa...

Woohoo vad roligt vi hade! Kram och Gott Nytt År

frisky frog sa...

Vilka härliga färger och så smart att man kan färga över jag-vill-inte-ha-färger. Ser fram mot färdiga alster...
/God fortsättning!

MalinSj sa...

Fantastiska färger! God fortsättning på det nya året. MalinSj