onsdag 3 september 2008

Spiralhalsband

Inspirerad av Stickfrossas krullor presenterar jag nu spiraler. Eftersom jag är ny bloggare kan jag inte allt om hur saker och ting fungerar, men en sak har jag förstått och det är att en del lägger in mönster till småprojekt, vilket verkar uppskattas av övriga bloggare. Då måste ju jag också göra det och vill börja med ett av de halsband som jag hade som inspiration vid Petraos och min virkshop på Slöjdbiennalen i Linköping. Vill du köpa istället för att göra själv så går det bra. Finns i många färger!


Spiralhalsband
PETROL

Garn: Muskat
Virknål: 3 mm
Lägg upp 65 (75) 85 lm
Virka fm, 15 (20) 25, lägg upp 15 lm, virka 14 fm och därefter 3 fm på den ursprungliga uppläggningen. Lägg nu upp 20 lm, virka 19 fm och därefter 3 fm på den ursprungliga uppläggningen. Fortsätt på detta sätt med 5 lm mer för varje gång tills det är 40. Spegelvänd ordningen med 40 lm, 35 lm etc. Avsluta med 15 (20) 25 fm. Gör en knäpphank av 4 lm. Tag av garnet och fäst trådarna. Sy i en pärla till knapp.
Hjälp snurrorna att bli jämna och fina genom att snurra dem runt en penna eller virknål e.dy.

9 kommentarer:

Kaja sa...

Oj vad roligt! Ett sådant skulle man kanske ge sig på. Ser det för J***IGT ut så kan ju alltid ungarna ha det i utklädningslådan...

Tack för receptet!

Textil stil sa...

Å vilket kul halsband Kristina! Om man ändå hade lite mera tid....

Honungsboden sa...

Vilket fint och inspirerande halsband! Det är en rolig presentidé till vänner som gillar orginella smycken! Vi ses på handledningen i morgon!

teresa sa...

Superläckert!
Kul att du delar med dig av mönstret, tack.

Janette Millbom sa...

Javisst är det härligt när folk här delar med sig? Trevligt att du hängde på den trenden. Och vilket kul halsband! Från mitt håll kommer snart fingerlösa vantar till barn :-)

Hej förresten, här är jag, janette, från skolan :-)

/j

Katarina Nimrodsson sa...

jätte häftigt halsband och en jätte fin blogg

Comvidare sa...

Ooo så fint! Tänk vad folk kommer på. Jag saknar just den genen som gör att man kommer på sånt där. Så det jag kan göra är att ställa mig i skaran av beundrare.

Eva Wendick sa...

Så fint halsband! Tack för beskrivningen. Jag har lagt upp en bild på mitt halsband här: evawendick.blogspot.com

Linda sa...

Vilken rolig idé! Det måste jag testa :)